Aktiviteter

 

 

Pinse treff i Fjalerhttp://www.nocc.no/lokal/bergen/Sider/Pinse-treff-i-Fjaler.aspxPinse treff i Fjaler01.04.2020 22:00:00
Høsttreff Lonevåghttp://www.nocc.no/lokal/bergen/Sider/Høsttreff-Lonevåg.aspxHøsttreff Lonevåg01.04.2020 22:00:00
Uoffisielt vårtreff 24. - 26. april 2020http://www.nocc.no/lokal/sunndal/Sider/Uoffisielt-vårtreff-24.---26.-april-2020.aspxUoffisielt vårtreff 24. - 26. april 202024.04.2020 11:00:00
Avlyst: Edatreff 2020http://www.nocc.no/lokal/oslo/Sider/Edatreff-2020.aspxAvlyst: Edatreff 202030.04.2020 17:00:00
Vårtreff mai 2020 - Avlysthttp://www.nocc.no/lokal/telemark/Sider/Vårtreff.aspxVårtreff mai 2020 - Avlyst07.05.2020 22:00:00
Fastliggerkontroll 9. mai 2020http://www.nocc.no/lokal/sunndal/Sider/Fastliggerkontroll-9.-mai-2020.aspxFastliggerkontroll 9. mai 202009.05.2020 10:00:00
Invitasjon til Vårmaknad Seljordhttp://www.nocc.no/lokal/haugesund/Sider/Invitasjon-til-Vårmaknad-Seljord.aspxInvitasjon til Vårmaknad Seljord22.05.2020 07:00:00
PINSETREFF PÅ KYNNA 2020 ER AVLYSThttp://www.nocc.no/lokal/solor/Sider/PINSETREFF-PÅ-KYNNA-2020-ER-AVLYST.aspxPINSETREFF PÅ KYNNA 2020 ER AVLYST29.05.2020 10:00:00
Pinsetreff 29. mai - 1. juni 2020http://www.nocc.no/lokal/sunndal/Sider/Pinsetreff-29.-mai---1.-juni-2020.aspxPinsetreff 29. mai - 1. juni 202029.05.2020 12:00:00
Pinsetreff 2020 avd. Østfoldhttp://www.nocc.no/lokal/ostfold/Sider/Pinsetreff-2020-avd.-Østfold.aspxPinsetreff 2020 avd. Østfold29.05.2020 15:00:00

Korona: Hjemreiser, NBCC og informasjon

​​​​​​​​​​​​​​​

NBCC administrasjon
Landsstyremøte 2020
Landsmøte 2020 og 60-års jubileet (oppdatert 27.03.2020)
Tiltak ute i hele NBCC
Fergeselskapenes kansellerte avganger og reisebegrensninger
Reiseforsikring
EU-kontroll
Caravan Club of Sweden, SF-Caravan og NCT 2020 (oppdatert 01.04.2020)
Medlemmers rapport om hjemreise fra Europa og hjem til Norge​
Hurtigruta Carglass​ (ny 23.03.2020)
Praktiske linker​

NBC​Cs administrasjon​

​(til toppen​)​

På grunn av situasjonen vi nå befinner oss i på verdensbasis med koronaviruset (COVID-19) og de tiltak Helsemyndighetene oppfordrer alle til å gjøre, vil naturligvis også vi i NB​CC gjøre tiltak.

NBCCs administrasjon velger å stenge kontoret på Sørumsand for besøkende, og vil kun ha kontakt med medlemmer og tillitsvalgte per e-post og telefon. Dette for at vi skal kunne opprettholde service-nivået nå når camping-sesongen er på vei og vi går inn i vår mest aktive periode. Vi ber derfor om at om det er noe som skal hentes eller leveres i administrasjonen, avtales på forhånd slik at vi får utført en mest mulig effektiv og trygg gjennomføring.

Dette vil gjelde inntil vi får andre anbefalinger fra Helsemyndighetene og denne artikkelen oppdateres med ny informasjon.

Landsstyr​​emøte 2020

​(til toppen​)

I NBCC-nytt nr. 4 2019 ble det varslet om Landsstyremøtet, og Landsstyremøtet 2020 skulle bli avholdt helgen 20. - 22. mars 2020. Innkalling og sakspapirer ble sendt ut i hendhold til NBCCs vedtekter.

Alle forberedeles var gjort, men med denne situasjonen som virusutbruddet har medført ble det vedtatt å avlyse det innkalte Landsstyremøtet. Alle sakspapirer og innsendte forslag til møtet vil bli lagret på NBCCs kontor på Sørumsand inntil det vil være forsvarlig å gjennomføre et landsstyremøte.

Når det gjelder kjøpte reisebilletter, ber vi de som har kjøpt disse om å forsøke å få disse refundert. Avinor​ har gått ut med informasjon om at de vurderer å stenge ned flere flyplasser. Til de som får utfordringer, ber vi disse om å kontakte NBCCs kontorsjef Nina Larsen.

Landsmøte 2020 og 60-års jubileum på Stiklestad

​(til toppen​)

Landsmøtet er utsatt.

Det er sterkt beklagelig at NBCC må gjøre dette, men situasjonen er slik at det heller foreløpig ikke kan tidfestes nye tidspunkt for Landsmøtet eller Landsstyremøtet.

​NBCCs administrasjon vil sørge for oppdatert informasjon så snart situasjonen endrer seg.

Alle innsendte forslag til Landsstyremøtet er forsvarlig lagret, det samme vil være situasjonen for Landsmøtet.

I forbindelse med nye varsler og innkallinger vil det bli gitt så gode tidsfrister som mulig slik at alle organisasjonsledd skal få mulighet til å behandle sakspapirene på en god og demokratisk måte.

Sentralstyret og administrasjonen håper at alle forstår disse beklagelige utsettelsene.​

Tiltak ute i hele NBCC

​(til toppen​)

Det anbefales herved fra sentralt hold i NBCC at det ute i organisasjonen treffes de nødvendige tiltak for å hindre smittespredning av koronaviruset. Myndighetene ber nå at alle avlyser alle arrangementer og derfor vil dette også gjelde NBCC.

Treff og medlemsmøter
NBCC sentralt ber alle om å avlyse treff og medlemsmøter inntil videre.

Avdelingenes campingplasser
I retningslinjene fra myndighetene er det informert om at man ikke ønsker at folk i karantene skal oppholde seg på fritidseiendom. Det vurderes også et forbud om opphold på fritidseiendom utenfor egen hjemkommune. Dette vil også gjelde bobiler og campingvogner, og det er viktig at disse retningslinjene etterleves. Et forbud vil komme dersom dette ikke følges. 

Vi har mottatt informasjon fra flere campingplasser som i tråd med anbefalinger fra lokale helsemyndigheter, stenger ned felles servicetilbud mm. Det er viktig at dette følges opp lokalt. Disse retningslinjene gjelder fram til 1. april, men kan bli forlenget.

​Det kommer oppdateringer i retningslinjer hele tiden og vi oppfordrer våre medlemmer til å følge med på både lokale og sentrale nettsider.
Viktige sider er helsenorge.no, Folkehelseinstituttets nettsider og Regjeringen.no​.

Kurs
Når det gjelder gjennomføring av kurs, kjørekurs, tekniske kontroller osv. ber NBCC sentralt om at det skal avlyses inntil videre.

NBCC må i alle ledd planlegge og agere ut i fra de råd og pålegg som kommer fra Norske Helsemyndigheter.

Fergeselskapenes kansellerte avganger og reisebegrensninger

​(til toppen​)

DFDS kansellerer alle minicruise til tidligst 6. april. Linjen København – Oslo stenges frem til tidligst 1. april. For hele tiden oppdatert informasjon om DFDS sine tiltak, se https://www.dfds.com/nb-no/ferge/corona-virus/updates.

Stena Line har nå valgt å legge ned linjen mellom Oslo og Frederikshavn, etter først å ha kansellert den som følge av viruset. ​Ellers er det begrensningen på passasjertrafikken inn i Polen​. For til enhver tid oppdatert informasjon om Stena Line sine tiltak, se https://www.stenaline.no/Trafikkinformasjon.

Fjord Line kansellerer flere av sine seilinger. For til enhver tid oppdatert informasjon om åpne, kansellerte og begrensede seilinger, se https://www.fjordline.com/nb/p/aktuelt/koronavirus-informasjon.

Color Line har flere kanselleringer og mange begrensinger på sine seilinger mellom Norge, Danmark, Tyskland og Sverige. For til enhver tid oppdatert informasjon, se https://www.colorline.no/praktisk-informasjon/coronavirus-informasjon.​

Reiseforsikring​

​(til toppen​)

Hvis du har reiseforsikring hos Codan Forsikring dekker de avbestilling av alle utenlandsreiser med avreise til og med 14. april 2020. Reisen må være bestilt før reiserådet til det aktuelle landet ble utstedt av Utenriksdepartementet. Les mer om Codans informasjon om reiseforsikring og koronautbruddet her: https://www.codanforsikring.no/privat/forebygg-skade/coronavirus.

​​EU-kontroll

​(til toppen​)

Statens vegvesen utsetter fristen for de som har frist for EU-kontroll i tidsrommet 13. mars til 30. april. Disse vil få utsatt fristen med to måneder. Biler som blir solgt i perioden vil likevel ikke miste den utsatte fristen. Les mer her: https://www.vegvesen.no/om+statens+vegvesen/presse/nyheter/nasjonalt/utsetter-fristen-for-eu-kontroll

​Ca​ravan Club of Sweden, SF-Caravan og NCT 2020​​

(til toppen​)

Her finner du informasjon om tiltak i våre søsterorganisasjoner i Sverige og Finland, samt status på NCT 2020:

Caravan Club of Sweden:
https://caravanclub.se/covid-19-caravan-club/​​
I korte trekk: Kansliet har stengt for besøkende på lik linje med NBCC. De følger svenske myndigheters råd, ingen treff er per i dag avlyst, men dette kan endres, og de informerer da på sin nettside​ og Facebook-side.

SF-Caravan:
https://www.karavaanarit.fi/ajankohta​ista/uutiset/valtioneuvoston-linjaukset-koronavirustartuntojen-leviamisen-hidastamiseksi-ja-estamiseksi/ (OBS! Siden er på finsk)
I korte trekk: Finlands grenser stenges. Grupper på mer enn 10 personer i offentligheten er forbudt. Alle over 70 år skal holde seg hjemme, og besøk til eldre mennesker begrenses. Alle treff som avlyses kan sees her https://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/uutiset/​. Campingplassene i Finland holdes åpne som vanlig.

NCT:
Det er nå bestemt at NCT 2020 i Finland utsettes til 2021. Les mer her: http://www.nocc.no/nyheter/Sider/NCT-2020-avlyst.aspx​.

Medlemme​​rs rapporter om hjemreise fra Europa til Norge

(til toppen​)

Tyskland
17. mars: Den tyske ambassaden i Oslo sier det skal gå greit å kjøre transitt gjennom Tyskland for å komme hjem til Norge. Et medlem har kommet seg greit over grensen og har ankommet Trier.

Danmark
​Danmark er en viktig gjennomferdselsåre for hjemreise fra utlandet til Norge. Danmark har innført reiserestriksjoner, og disse kan du lese om her: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/hvis-du-skal-rejse-ind-i-eller-via-danmark​.

Mer informasjon om reise gjennom Danmark, kan leses hos vår samarbeidspartner, Bobilverden.no: https://bobilverden.no/danmark-stenger-tillater-transitt/​.​

Hurtigruta Carglass

(til toppen)

En av våre samarbeidspartnere, Hurtigruta Carglass, vil fremdeles ha åpent ved alle sine avdelinger slik at de kan betjene sine kunder. Men de har innført tiltak som er gitt av helsemyndighetene, som håndhygiene, avstand til de de møter, renhold av lokaler og biler. Du kan fremdeles få dine glasskader repartert, og om du f.eks. har hjemmekontor eller må være hjemme for å passe barn, tilbyr de kundene å hente og bringe bil for verkstedstimer. Les mer her: https://kampanje.carglass.no/mobiPreview.aspx?pk_campaign=7591dd71-fce6-4cd8-993a-c44c41d7bb32

​Praktiske linker

​(til toppen)

Trafikverket i Sverige har en praktisk side med oversikt over linker til transportmyndigheter, trafikkverk og infrastruktur i en rekke land:
https://www.trafikverket.se/tjanster/publikationer-och-styrande-dokument/Biblioteket/Transportmyndigheter-och-infrastrukturhallare/?fbclid=IwAR1ClU_-boheLgB9re2LK-K6mZeB_YndRDBGxSGyLMNiv7XlBUuEJeTgUIw

​Regjeringens temaside om koronaviruset:
https://www.regjeringen.no/no/tema/koronavirus/id2692388/ 

Utenriksdepartementets reiseinformasjon:
https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/

​Folkehelseinstituttets temaside om koronaviruset:
https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/ 

Informasjon om hjemmekarantene og isolasjon på flere språk:
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-til-personer-som-er-smittet-eller-har-vart-utsatt-for-smitte/informasjon-om-hjemmekarantene-og-isolasjon-pa-ulike-sprak/

​Helsedirektoratets temaside om koronaviruset:
https://www.helsedirektoratet.no/tema/beredskap-og-krisehandtering/koronavirus 

Helsenorges infoside om koronaviruset:
https://helsenorge.no/koronavirus

Publisert: 12.03.2020 13:01
Sist endret: 01.04.2020 11:29


 

Annonser