Rabatt på Dashbordkamera

​​​

​NBCC kan tilby medlemmene 10 % rabatt på dashbordkamera fra Dashbordkamera.no. Deres kameraer har fått høy score på mange brukertester, og også god omtale etter at vår egen fagsjef testet et kamera for Bobil og Caravan Magasinet.

Du bestiller kamera på www.dashbordkamera.no, og bruker en rabattkode i kassen i nettbutikken. Rabattkoden finner du på Min Side eller ved å ta kontakt med oss i administrasjonen.

Testen fra Bobil og Caravan Magasinet står på side 110 i nr. 3, 2016, men du finner den også under her:

Vitne i trafikken

Kamera i frontruta

Et Dashbordkamera kan være et viktig automatisk vitne i trafikken da dette kan dokumentere hendelser rundt ditt kjøretøy. BoCM har testet ut hvordan det fungerer.

Tekst og foto: Jørgen Snoen

1.JPG 

NBCC har dashbordkamera som et av produktene som medlemmene kan kjøpe til redusert pris. Redaksjonen fant at en test av dette produktet var på sin plass. Kameraet leveres av Dashbordkamera.no, og settes enkelt på plass med sugekopp på frontruta.

Brukerveiledning

Ved mottagelse ble kameraet tatt ut av emballasjen, og brukerveiledningen lest nøye. Kameraet ble deretter innstilt etter brukerveiledning med riktig språk, dato og klokkeslett. Det er jo viktige detaljer ved en hendelse at dette er korrekt. Kameraet er lett i vekt slik at festefoten med sugekopp har en enkel oppgave å holde det på plass. Denne viser seg svært stabil slik at det blir lite vibrasjon på kameraet som er med på kvaliteten på opptakene.

Krystallklare bilder

For opptak med levende bilder gir kameraet krystallklare bilder med god fargegjengivelse, også ved dårlige lysforhold. Det var overraskende lyssterkt. Selv i dårlige lysforhold blir opptakene gode, men selvsagt vil lys fra motgående trafikk virke inn. Allikevel vises nødvendige detaljer godt på de opptakene vi gjorde. Dette gjelder også ved kjøring i tunneler eller nattetid.

Regelverk

Redaksjonen har sjekket med Datatilsynet, og her viser det seg at det finnes regler for bruk av slike produkter. Hvis man setter kjøretøyet inn på verksted kameraet regnes som fastmontert og derfor bør kameraet slås av for å unngå problemer med bruken. Om man tenker å publisere filmopptak f.eks. internett skal registreringsnummer på kjøretøy, og ansikter på personer sladdes. Politi og forsikringsselskaper kan derimot bruke hele opptak for å klarlegge skyldspørsmål. Det samme gjelder om uhellet skulle være ute for en selv.

Konklusjonen etter testen er at produktet svarer til forventninger til bruk og pris.

Kjør pent!

Publisert: 16.06.2016 10:59
Sist endret: 04.02.2019 10:39


 

Annonser