Museum Nord

​​​​​​​​​

​​​21​​ museer, 1000 opplevelser
Museer, gallerier og opplevelser i Lofoten, Vesterålen, Narvik-regionen

Medlemmer av Norsk Bobil og Caravan Club, Caravan Club of Sweden og SF-Caravan får 15 % rabatt på inngangsbilletter ved Museum Nords ulike enheter ved fremvisning av gyldig medlemskort.

Rabatten gjelder i museets ordinære åpningstider og gjelder for billett kjøpt på det enkelte sted. Billetter kjøpt online eller som inngår i eventuelle reisepakker arrangert av annen part rabatterers ikke. Unntak: Ved Lofotmuseet, Lofotakvariet og Galleri Espolin gjelder rabatten for kjøp av fellesbillett (fellesbillett dekker inngang på alle tre enheter).

Ved Lofotr Vikingmuseum gis det også rabatt på opplevelsestilbudet Vikinggilde, rabatten gjelder for individuelle som melder seg på til vikinggilde, se lofotr.no​ for betingelser og beskrivelser.

For adresser​​, priser før rabatt, åpningstider og kontaktinformasjon til hver enhet, bla deg nedover på siden her og klikk videre inn på hjemmesiden til den aktuelle enheten.

Ofoten​​

Vester​​ålen​

Lofoten

​​​​Narvik Mu​seum, Narvik​

(til toppen​)​

narvik-museum.jpg

Museets hovedtema er industrihistorie: byggingen av Ofotbanen, malmtransporten på skinner, utskipningen av jernmalmen, og byens utvikling i mer enn hundre år. Les mer på museumnord.no/narvik.

Ballangen Museum, Balla​​ngen

(til toppen​)

ballangen-museum.jpg

Museet presenterer den omfattende gruvevirksomheten som har vært i Ballangen siden 1600-tallet. Geoturer i juli og august. Les mer på museumnord.no/ballangen.

Divdasvoudna Tysfjord, Kors​​nes

(til toppen​)

divdasvoudna-tysfjord-korsnes.jpg

Korsnes er et gammelt kommunikasjonssenter. Her var handelssted, post- og telegrafekspedisjon og dampskipsanløp. Det gamle postkontoret står intakt. Les mer på museumnord.no/korsnes.

Divdasvoudna Tysfjord, Kjøpsvik

(til toppen​)

divdasvoudna-tysfjord-kjopsvik.jpg

Museet forteller stedets historie fra norsk og samisk fiskebondekultur til industrisamfunn. Les mer på museumnord.no/kjopsvik​.

Andøymuseet, Andenes

(til toppen​)​

andoymuseet.jpg

Polarmuseet på Andenes viser ei utstilling om polarområdene, med hovedvekt på livet til fangstmannen Hilmar Nøis, og ei utstilling som gir innblikk i den unike geologien på Andøya. I tillegg kan du få guidet tur i Andenes fyr. Les mer på museumnord.no/andoymuseet.

Bø M​​useum, Vinjesjøen

(til toppen​)​

bo-museum.jpg

Museets tema er eventyr, sagn og muntlig fortellertradisjon. Bli kjent med Regine Normann, «Nordlandets forfatterinde». Skulpturlandskap Nordland Friluftsgalleri og Mannen fra havet finner du også her. Les mer på museumnord.no/bo.

Øksnes Museum, Sortland

(til toppen​)​

oksnes-museum.jpg

Museet ligger i Alsvåg, og forteller bl.a. om hvordan Myre har vokst fram til et høyteknologisk fiskevær. Les mer på museumnord.no/oksnes.

Jenne​stad Handelssted, Jennestad

(til toppen​)​

jennestad-handelssted.jpg

Sortland Museum har sommerdrift i den gamle butikken i brygga på Jennestad Handelssted ca. 8 km nord for Sortland sentrum. Her har tida stått stille etter nedlegginga av butikken i 1982. Salg av lokale husflidsvarer, kort, karameller og lokal historisk litteratur. Les mer på museumnord.no/jennestad.

Sortland Museum, Sortland

(til toppen​)​

sortland-museum.jpg

Sortland museum holder til i den nye Kulturfabrikken i Sortland sentrum. Les mer på museumnord.no/sortland.

Hurtigrutemuseet (åpner 2021), Stokmarknes

(til toppen​)​

hurtigrutemuseet.jpg

Hurtigruten er riksvei nr. 1, og Hurtigrutemuseet har funnet sin naturlige beliggenhet på Stokmarknes – hurtigrutens fødested. Les mer på museumnord.no/hurtigrutemuseet.

Norsk Fiskeindustrimuseum/Neptun Sildoljefabrikk, Melbu

(til toppen​)​

neptun-sildoljefabrikk.jpg

Museet ligger i et tidligere sildolje-anlegg, ytterst på moloen på Melbu. I tillegg til en interessant historie er den store, industrielle bygningsmassen også interessant. En av de gamle råstoff-tankene, «Royal Neptun Hall», brukes til konserter og andre spennende publikumsarrangementer. Les mer på museumnord.no/neptun.

Melbo Hovedgård/Vesterålsmuseet, Melbu

(til toppen​)​

melbo-hovedgard.jpg

Museet forteller om industrieventyret på Melbu ved forrige århundreskifte. Les mer på museumnord.no/melbohovedgard.

Lofoten Krigsminnemuseum, Svolvær

(til toppen​)​​

lofoten-krigsminnemuseum.jpg

Norges største utstilling av sjeldne uniformer og gjenstander fra andre verdenskrig. Utstillingen gir et unikt historisk bilde av disse fem dramatiske årene. Les mer på museumnord.no/krigsminnemuseum.

Lofotmuseet, Kabelvåg​​

(Fellesbillett med Galleri Espolin og Lofotakvariet)
(til toppen​)​

lofotmuseet.jpg

Opplev lofotfiskerens historie på en av de best bevarte væreiergårdene i Lofoten! På tuftene av middelalderbyen Vágar finner du den staselige hovedbygningen fra 1815, autentiske rorbuer og naust med nordlandsbåter. Les mer på ​museumnord.no/lofotmuseet​.

Galleri Espolin, Kabelvåg​

(Fellesbillett med Lofotmuseet og Lofotakvariet)
(til toppen​)​

galleri-espolin.jpg

Galleriet viser kunsten til Kaare Espolin Johnson, og har kunst- og gavebutikk med original grafikk av kunstneren for salg. Les mer på museumnord.no/galleri-espolin.

Lofotakvariet, Kabelvåg

(Fellesbillett med Lofotmuseet og Galleri Espolin)
(til toppen​)​

lofotakvariet.jpg

Ved Lofotakvariet kan du lære om lofottorsken eller skreien, og du kan også studere de fleste andre fiskeslag, skalldyr og sjødyr som finnes i havområdene rundt Lofoten. Basseng med sel, og en egen innhegning for oter. Les ​mer på museumnord.no/lofotakvariet​.

Lofot​r Vikingmuseum, Borg i Lofoten

(til to​ppen​)​

lofotr-vikingmuseum.jpg

På Borg lå et av Nord-Norges mellom ti og femten høvdingseter i vikingtiden. Les mer på lofotr.no/nb.

Skaftnes gård, Sennesvik

(til toppen​)​

skaftnes-gard.jpg

Skaftnes Gård ligger nydelig til mellom hav og grønne lofotfjell, mellom Sennesvik og Ure på Vestvågøy, og er en del av Vestvågøy Museum. Les mer på museumnord.no/skaftnes.

Fygle museum, Fygle

​(til toppen​)​

fygle-museum.jpg

Museet ligger på Fygle, mellom Leknes og Stamsund, og er en del av Vestvågøy Museum. Les mer på museumnord.no/fygle.

Sørvåg​en Radio og telemuseum, Sørvågen

(til toppen​)​

sorvagen-radio-og-telemuseum.jpg

Museet holder til i Telebygget fra 1914, et stort, hvitt trehus like ved E10, og viser telehistorie i Norge opp gjennom årene. Les mer på museumnord.no/telemuseum.

Norsk Fiskevæ​rsmuseum, Å i Lofoten

(til toppen​)​​

norsk-fiskevaersmuseum.jpg

Velkommen til Å; ved E 10, Konge-veiens endestasjon. Her finner du Norsk Fiskeværsmuseum, et av de best bevarte og komplette gamle fiskevær i hele Norge. Les mer på ​museumnord.no/fiskevarsmuseum.

Publisert: 02.07.2020 13:10
Sist endret: 02.07.2020 13:10


 

Annonser