Gratis foredrag på Caravanmessen

Fra caravanmessen.no:

Benytt sjansen til å gå på gratis foredrag!

Lyst på mer kunnskap om førstegangskjøp, gass, vekt og pakking av fritidskjøretøy, kombinasjonen elbil og camping eller allemannsretten? Eller ønsker du kanskje smakfulle kokketips og reiseforslag før neste tur? Still inn GPSèn på Caravanmessen på Nova Spektrum på Lillestrøm, tidligere Norges Varemesse, den 15. – 18. september. Samtlige foredrag er inkludert i inngangsbilletten!

Bredt utvalg av aktuelle tema

​Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, tror tilbudet om gratis foredrag vil glede messepublikummet stort. Han sier:

- Målet vårt er at Caravanmessen skal være en møteplass der publikum får både inspirasjon og kunnskap. Derfor har vi laget et variert foredragsprogram som favner om vidt forskjellige tema, og det retter seg like mye mot erfarne campere som nybegynnere. Dyktige eksperter tar for seg utfordringer og problemstillinger som ofte dukker opp i campingsammenheng, og publikum får mulighet til å stille ekstraspørsmål til slutt.

080922 Messeplakat fredag 160922.jpgFredag 16. september – Kunnskap og Teknikk for lekfolk
Foredraget «Kunnskap og Teknikk for lekfolk» varer i litt over en time, og på fredag arrangeres det to ganger — fra kl. 11.00 og fra kl. 14.00. Foredraget rommer fire bolker á 20 minutter med ulike, interessante tema:

 • Bobilskolen. Har til hensikt å sikre at førstegangskjøpere velger rett bobil til sitt behov.
  Foredragsholdere er Tore Afdal og John-Ove Tellefsen fra magasinet Din Fritid, som begge har lang fartstid i bransjen.
 • Gass i fritidskjøretøy. Et foredrag som informerer publikum om bruk av gass i fritidskjøretøy.
  Foredragsholder er eksperten Gassmester Johan B. Langfeldt.
 • Vekt og pakking av fritidskjøretøy. Et foredrag som har til hensikt å gi tilhørerne kunnskap om hvordan man bør pakke en campingvogn eller en bobil. Foredrag handler om trafikksikkerhet og viktigheten av å følge med på vekten, spesielt når det gjelder bobiler.
  Foredragsholder er Pål Nylenna i Statens vegvesen.
 • Førerkortdirektivet. Når kan vi kjøre en bobil som veier 4250 kg på klasse B‑førerkort?
  Foredragsholder er Bjarne Eikefjord i Norsk Bobil & Caravan Club.

Lørdag 17. september– Hvor skal vi dra? Hva skal vi spise?
Foredraget «Hvor skal vi dra? Hva skal vi spise?», forsøker å gi gode svar på spørsmål de fleste campere har stilt seg fra tid til annen. Seansen vil bli sydd sammen av Roy Hovdan som fungerer som intervjuer og programleder på scenen, og publikum får anledning til å stille foredragsholderne spørsmål. Målet er å skape en trivelig, uformell God Morgen Norge-stemning på scenen, og tilhørerne får smake campingmat underveis. Foredraget varer i en time, og det går av stabelen både kl.11.00 og kl.14.15.

 • Globetrotterne Geir Svardal og Stine Mari Velsvik vil dele egne erfaringer og flotte reisetips med tilhørerne. I tillegg skal Patrik Alesand fra Nortrip, og Anders G. Hovde fra Kantar delta. Førstnevnte vil snakke om reiseappen Nortrip. Anders G. Hovde skal fortelle om undersøkelsen Kantar har foretatt på oppdrag fra NBC, som handler om hvem som eier en bobil eller campingvogn, hvordan folk bruker kjøretøyene sine m.m.
 • Kokken Ivar Laukholm vil briljere bak grytene og lage smakfull campingmat. Publikum får mulighet til å smake på godsakene, og får med seg inspirasjon og nyttige kokketips på veien.

Søndag 18.september – Fremtidens camping – hvordan ser den ut?
Foredraget «Fremtidens camping – hvordan ser den ut?» arrangeres kun én gang, kl. 11.00 på søndag, så her gjelder det å sikre seg plass! Seansen varer en time, og rommer to forskjellige foredrag som varer 30 minutter.

 • Elbil + campingvogn = SANT! Foredragsholder Ståle Frydenlund fra Elbilforeningen tar for seg en høyaktuell problemstilling – nemlig om at det er fullt mulig å reise på ferie med en campingvogn hengende bak en elbil.
 • Allemannsretten – muligheter og begrensinger. Foredragsholder er Espen Ulland fra Forbrukeradvokaten. Han vil snakke om hvilke rettigheter og plikter man har i forhold til allemannsretten.

​​160822-Geir-Svardal-2.jpgGeir Svardal skal holde foredrag kl. 1100 og kl. 1415 på lørdag sammen med Stine Mari Velsvik om temaet: Hvor skal vi dra? Hva skal vi spise? Geir Svardal er journalist, forfatter og lidenskapelig turgåer. Han har blant annet skrevet boka ​“Camping — det gode liv langs landeveien”, og driver nettstedet bobilbasecamp​.no, som primært handler om bobil som utgangspunkt for vandring i skog og fjell. Han kjøpte sin første bobil i 2012, og har i dag en bybobil.

160822-Stine-Velsvik.jpgStine Mari Velsvik skal holde foredrag kl. 1100 og kl. 1415 på lørdag sammen med Geir Svardal om temaet: Hvor skal vi dra? Hva skal vi spise? Hun er journalist og forfatter av boken «Bobil. Opplevelser for livet». I utgangspunktet skulle hun aldri ha bobil! Det var faktisk noe av det teiteste hun visste. Dessuten var det forbeholdt rike og runde pensjonister, trodde hun. Men så en dag kjøpte plutselig mannen hennes bobil i smug.. Etter åtte år og mange tusen kilometer i inn- og utland, konkluderer Stine Mari med at bobil-livet er for bra til ikke å deles med andre.​

Publisert: 06.09.2022 12:40
Sist endret: 06.09.2022 12:40


 

Annonser