Årets NBCC Topp Camping 2015

​Fra venstre: Daglig leder Henrik Sommer, daglig leder Ål Utvikling AS; Kari Grethe Kleivstøl, NBCCs president Bjørn R. Johansen, ordfører i Ål; Solveig Vestenfor, og NBCCs Landsstyrerepresentant Per Englund.

​Et opplevelsessenter

Hallingdal Feriepark som har beliggenhet rett nord for Ål sentrum, har fått utmerkelsen som årets NBCC Topp Camping 2015. Vi gratulerer med utnevnelsen.

Tekst og foto: Jørgen Snoen

1.JPG 

Medlemmene i Norsk Bobil og Caravan CLub stememr hvert år over hvem som skal utmerkelsen Årets NBCC Topp Camping-plass. Denne gangen falt det slik at det ble daglig leder Henrik Sommer, som på vegen av Hallingdal Feriepark mottok denne prise. Ordfører Solveig Vestenfor kunne fortelle at Ferieparken har blitt samlingssted for bygda i tillegg til å ta imot mange turister.

4.JPG
Gråtass er på plass til forlystelse for de teknisk interesserte.

Flott anlegg

I resepsjonen ble vi møtt av daglig leder Henrik sommer som tok med de som deltok på overrekkelsen på en omvisning på hele anlegget. Campingplassen hadde i fjor ca. 31.000 gjestedøgn, i tillegg kom 10.000 andre aktivitetsgjester som bruker anlegget. Hallingdal Feriepark kan tilby 19 hytter, og 10 store campingvogner med isolert fortelt, anlegget inneholder også 180 fine oppstillingsplasser for tilreisende med campingvogn og bobil. Oppstillingsplassene er store, og enkle å komme seg inn på. Her er det muligheter for å koble seg på vann og avløp på tomten.

6.JPG
God orden preger hele anlegget, her er hyttende på geledd.

Høy standard

Hyttene er av høy standard. De har en bliegenhet hvor verandaen vender rett mot elvekanten. En av hyttene er en styltehytte med panoramautstikt over elva, hvor det nok vil være en opplevelse utenom det vanlig å ta inn som gjest. Toalettfasilitetene holder også svært høy standard. Dette er meget smakfullt bygd, og barna her vært i tankene under byggingen. Det er ingen tvil om at det har blitt hentet inspirasjon fra mange fine campingplasser når det her har blitt planlagt hvordan det hele bør være. Felleskjøkkenet vitner om at gjestene vil få det flott ved sitt opphold i Hallingdal. Utenfor kjøkkenet er det en flott overbygd grillplass som har blitt et samlingssted der nye bekjentskaper knyttes.

3.JPG2.JPG
Venstre: Toalettrom der det også vises gjenbruk av materialer. Høyre: Baderom spesielt tilpasset barna.

Ferdighetstesting

Når det gjelder aktiviteter på campingplassen, så er klatring hovedaktiviteten her med mer enn 50 installasjoner og apparater der man kan teste sine ferdigheter i klatring og balansering. Den nyeste attraksjonen på anlegget er en golfbane utenom det vanlige i miniformat. Dette er ingen minigolf som man er vant med, men et flott anlegg der utformingen har både stedlig tilknytning og er bygd på en slik måte mellom trærne der det ikke har blit gravd for å beskytte trærnes røtter.

5.JPG
Golfbane i miniformat for store og små.

Store investeringer

Det har blitt investert store summer på dette ferieparadiset i Hallingdal, og det preger hele anlegget. Alle gjestene som kommet hit vil få et flott opphold. Det er liten tvil om at tildelingskriteriet om originalitet er sterkt fremtredende på Hallingdal Feriepark.

7.JPG
NBCCs president Bjørn R. Johansen (t.v.) hadde æren av å overrekke det synlige beviset for årets NBCC Topp Camping plass til daglig leder av Hallingdal Feriepark, Henrik Sommer (t.h).

Vi ønsker lykke til med det videre arbeidet.

Publisert: 24.08.2016 11:17
Sist endret: 24.08.2016 14:28


 

Annonser