Om avdelingen

 

NBCC avd. Sunndal og Omegn ble etablert 1980, så i 2010 feiret vi 30 års jubileum. Avdelingen har per i dag ca. 130 betalende medlemmer. Avdelingens medlemsmasse strekker seg utover til Tingvoll, Surnadal, Rindal, Nesset, Halsa, Aure, samt noen fra Trøndelag, Romsdal og faktisk helt i Spania.

Våre kommuner

Sunndal Kommune

Sunndal er mest kjent for sin storslåtte natur, høye fjell og lakseelva Driva. Sør og vest i kommunen ligger Dovrefjell, Sunndalsfjella nasjonalpark. På Gjøra er Nasjonalparksenter for Dovre og Sunndalsfjella nasjonalpark stasjonert. Aursjøvegen og Innerdalen er også kjente og populære turistattraksjoner. Hydro Aluminium ligger i Sunndal og er plassert i sentrum av Sunndalsøra. Sunndal er kjent for sitt store engasjement innen kultur og "Lady Arbutnot" – som er ett kjent og kjært innslag under den årlige kulturfestivalen i juni.

Tingvoll Kommune

Tingvoll er kjent for å være et miljøvennlig og attraktiv tettsted. Det ligger "Midtre strøk" av fylket og har derfor gunstige klimaforhold som også gir noen av fylkets mest verneverdige, Edellauvsskogsområder, det vil si skoger med Alue, Hassel og andre varmekjære trær og planter. Flere planter har sin nordgrense i disse områdene, deriblant verdens nordligste selvfrøende Eikeskog. "Tingvoll Dagene" er et populært innslag i kommunen.

Surnadal Kommune

Surnadal er kjent som "Vårsøghelga" og ligger ved inngangen til "Trollheimen" og har landets beste lakseelv – "Surna". Kommunen er kjent for å ha Europas friskeste luft målt på Kårvatn i Todalen. Kommunen har også en botanisk hage i "Svinviks Arboret" som er kjent for sine 450 arter av Rododendron, 200 banteslag og urtehage. Også den årlige "Laksefestivalen" og store flotte badestrender er en kjent turistattraksjon.

Rindal Kommune

Rindal er den eneste kommunen i Møre og Romsdal som ikke grenser mot havet. Rindal er mest kjent for sin storslåtte natur i den velkjente "Trollheimen" med oppmerkede turistløyper til populære hytter for overnatting og servering. Rindal har også skimuseum med bakgrunn i kommunens sterke skitradisjon, spesielt innen skiproduksjon av Landsem-ski og Troll-ski.

Nesset Kommune

Nesset kommune er kjent for sine naturskjønne omgivelser, hvor man kan vandre i fjellet, fiske i sjø, elv eller vann, beundre verdens fjerde høyeste foss "Mardalsfossen", se tusen år gamle helleristninger eller besøke barndomshjemmet til Bjørnstjerne Bjørnson. Nesset er også kjent for sin populære årlige "Bjørnsonfestival".

Halsa Kommune

I fjordene rundt Halsa kommune er der hvor spekkhoggeren Keiko holdt til i sine siste dager, før han døde 12. desember 2003. I 2010 ble kommunen kåret til årets ungdomskommune i Møre og Romsdal. Halsa ligger ved Halsafjorden og Korsnes-/Areviksfjorden, og fra de sistnevnte skjærer Skålviksfjorden og Valsøyfjorden seg inn. Rundt disse fjordarmene ligger strekninger av lavt land. Ellers er Halsa berglendt med de høyeste toppene på grensen i sør, høyest er Hjelmen på 978 m.

Aure Kommune

Kommunen har mange fjell, Tustnastabban som ligger på øyene Tustna og Stabblandet er kjente landemerker på nordmørskysten. Kommunen er også rik på store og små øyer. En av de, Solskjelsøya, som ligger nord for Stabblandet, er historisk kjent for det store slaget som Harald Hårfagre utkjempet ved øyen. I Aure Kommune kan du finne mye havørn og kongeørn, som også kommunevåpenet til gamle Aure Kommune viser,

Region 6 Møre og Romsdal

NBCC region 6 Møre og Romsdal består av avdelingene:


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/groups/244467122304231/Facebook
Campingkorthttp://www.nocc.no/lokal/sunndal/Sider/Campingkort.aspxCampingkort
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/sunndal/Sider/Grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Aktiviteter andre avdelingerhttp://www.nocc.no/lokal/sunndal/Sider/Aktiviteter-andre-avdelinger.aspxAktiviteter andre avdelinger
Campequiphttp://campequip.no/Campequip
Circle K Sunndalsørahttp://www.nocc.no/lokal/sunndal/Sider/AGA.aspxCircle K Sunndalsøra
YX Surnadalhttp://www.nocc.no/lokal/sunndal/Sider/AGA.aspxYX Surnadal
Kroken Caravanhttp://www.krokencaravan.no/Kroken Caravan
Elverum Caravansenterhttp://www.elverumcaravan.no/Elverum Caravansenter
Bil & Caravan Moldehttp://www.caravanmolde.no/Bil & Caravan Molde
Eikesdal Campinghttp://www.eikesdalcamping.no/Eikesdal Camping
Melkild Bilverkstedhttp://www.melkild.no/Melkild Bilverksted
Tørset Bil AShttp://www.torset.no/Tørset Bil AS
Bud Campinghttp://budcamping.no/Bud Camping
Valsøytunethttp://www.valsoya.no/Valsøytunet
Juro Caravanhttp://www.juro.no/Juro Caravan
Hagen Caravanhttp://www.hagen-caravan.no/Hagen Caravan
Serra Norgehttp://serranorge.no/Serra Norge
Rondane Haukliseterhttp://www.rondane.com/Rondane Haukliseter
Cabo Nordmørehttps://www.cabo.no/cabo-nordmore/Cabo Nordmøre