Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

NBCC avd. Steinkjer og omegn hvem er vi

​Lederen forteller

Norsk Bobil og Caravan Club avd. Steinkjer og omegn, Stiftet 12. juni 1979, er en av 63 avdelinger i Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC).

NBCC er oppdelt i forskjellige Regioner, avd. Steinkjer og omegn ligger under Region 5 Trøndelag, som omfatter avd. Oppdal og omegn, avd. Røros og omegn, avd. Trondheim, avd. Fosen, avd. Levanger og Verdal, avd. Steinkjer og omegn og avd. Namdalen.

NBCC avd. Steinkjer og omegn ble stiftet i 1979, og består av ca. 90 medlemsfamilier som kommer fra Steinkjer, Snåsa, Inderøy, Verran og Mosvik. Men vi har også noen medlemmer fra det ganske land

Avdelingen avholder medlemsmøter, der vi har temaer som opptar oss som ferdes etter landeveien med campingvogn eller bobil. Det kan være reiseberetninger eller forsikringsordninger, for å nevne noe.

Det arrangeres også lokale treff der vi legger vekt på sosiale aktiviteter som f.eks "uhøytidelige" sammenkomster og "mesterskap" i f.eks hesteskokasting. Men mest legges det vekt på at vi skal få ha det trivelig og avslappende på treff. Treffene legges opp til at både barn og voksne skal ha det bra sammen.

Vi arrangerer hvert år kontrollkveld på Steinkjer Trafikkstasjon. Dette for at alle skal få muligheten til å få sjekket vogn eller bobil før ferieturen. En slik kontroll omfatter teknisk kontroll av vogna f.eks lys, bremser, gassanlegg samt at representanter fra klubben måler fuktigheten i vogna. De som evt. får en mangellapp velger selv om de vil utbedre vogna etterpå, men klubben oppfordrer alle til å ordne vogna slik at sikkerheten opprettholdes, og at hver enkelt får en best mulig tur med sin campingvogn/ bobil.

NBCC avd. Steinkjer og omegn har også egne teknisk kontaktpersoner, der man kan få mange nyttige tips om hvordan man skal behandle sin campingvogn/ bobil.

Hvert år arrangeres øvelseskjøring på tirsdager, i sommerhalvåret, for de som vil lære å manøvrere vognene sine uten å vekke for mye oppmerksomhet på campingplassene. Om ønskelig kan de som vil ta ferdighetsmerket, som deles opp i bronse, sølv, og gull etter hvor mange ganger man klarer kravene.

Vi arrangerer også kjørekurs for campingvogn, med avdelingens egen øvelsesvogn. Dette er et kurs som er oppdelt i 2 deler.

  • Del 1: Teoretisk – lærer bl.a. om lasting og vognas måte å reagere i gitte situasjoner.
  • Del 2: Praktisk – kjøring etter landevei og noe praktiske ryggeteknikker.

Vår avdeling jobber kontinuerlig med å få til best mulige avtaler når det gjelder gass, drivstoff samt en del annet utstyr en har bruk for når en er ute med campingvogn eller bobil.

Hvert år arrangeres det også Nordisk Caravan Treff (NCT) i juli måned. Dette er et treff som arrangeres hvert 4. år av landene, Norge, Sverige, Finland og Danmark. Disse arrangementene samler ca. 500 - 1000 caravanister en hel uke, for å ha det sosialt og få muligheten til å treffe andre som har samme interesse som seg selv.

​Et Medlemskap i NBCC koster årlig kr. 550,- pr. husstand, d.v.s. mor, far og hjemmeboende barn under 18 år.

Oddlaug


 

Annonser