Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Betraktninger fra sommerferien og tur 2016

​​ 

Betraktninger rundt ferien 2016 og vår tur til Böda Sand.

IMG_0030.jpeg 

 

Etter to vellykkede opphold sammen med familien Berg i Ebeltoft i 2013 og-14, og en sommer ”alene” i Varberg i 2015, var det atter tid for samferiering. Etter å ha diskutert oss gjennom, og forkastet (mye pga små barn), både Kroatia og Italia, kom vi fram til at kjære moder Svea skulle avlegges nok et besøk. Ikke hvilken som helst del av henne heller, nei da, dette var nemlig indrefileten etter det vi kunne skjønne, Öland. Dette vakre, særsvenske paradis der det ligger og vaker i solen en liten brotur ut i Østersjøen øst for Kalmar, kjent for sine vindmøller, at den huser Kungafamiliens sommerresidens og ikke minst BÖDA SAND!!

Både familien Berg og vi hadde fulgt serien om denne forjettede supercampingen på TVNorge, som skulle være Sveriges største. Den tok visstnok 170000 campinggjester i året, og plassen er ikke engang helårs! Vi hadde som sagt fulgt med, og selvfølgelig humret over smårare gjester, som sikkert ikke ble mindre rare etter at filmen var ferdig klippet og lydeffekter og kommentatorspor lagt på. Godt man har campet litt før og vet at den jevne caravanist ikke er fullt så mentalt tilkneppet som vi blir fremstilt som på tv. Håper bare de som ikke er bevandret i campinglivet ikke lar seg lure og av den grunn holder seg unna en fantastisk ferieform, men når man ser på veksten i salg av bobiler og vogner er nok heldigvis ikke så tilfelle. Uansett, når man sorterte bort mye av morsomhetene tv-selskapet hadde lagt til, så vi at det var en fantastisk fin plass som så ut til å inneholde alt man kunne ønske, inklusiv svømmebasseng med sklier i badelandstørrelse, og en helt fantastisk sandstrand.

Vi hadde et kort lite planleggingsmøte hjemme hos fam. Berg i september 2015, og satte oss på nettet og booket 2 plasser i 14 dager på Fifth Avenue.

  Vi hadde relativt tidlig ferie i år, vi startet St.Hans, eller Midsommar som det ble i Sverige. Vi la av gårde Midsommardagen lørdag, vel vitende at det meste av Sverige lå med en dundrende hodepine og kun vage minner av sild og ”små grodor” etter festivitas dagen før. Vi hadde vurdert det som for langt å kjøre rett til Öland, så vi hadde booket et par overnattinger på campingen i Borås Zoo med billetter til dyrehagen 2 dager. Vi har vært det et par ganger med våre unger tidligere, men for barna i fam. Berg var dette et nytt bekjentskap. Campingen var ny for begge familier, og det var absolutt en plass som det fristet å besøke igjen. Vi fikk dessuten god pakkepris på overnatting og zoo-besøk. Vi hadde 2 kjempefine dager i dyrehagen, noe man nesten bør ha for å få se alt sammen skikkelig.

 Mandag morgen kjørte vi fra Borås retning Öland. Vi hadde et lite pit-stop i Värnamo, ellers gikk det ”raka spåret”. Vi kjørte over Ölandsbroen, fantastisk utsikt, og trodde vi snart skulle være framme på campingen. Så var ikke tilfelle. Det var 1 ½ times kjøring fra broen til campingen, som ligger på nordspissen av øya. Greit nok når man er klar over det, men laangt når man ikke er det....

Öland par preg av at det hadde vært et landbrukssamfunn hvor turismen har tatt mer og mer over som hovedinntektskilde, uten at det har blitt helt Gran Canaria heldigvis. Hele veien oppover langs øya var det campingplasser og ”resorter”, isbarer, pizzeriaer og hoppeslott for å få småbarnsforeldre til å stoppe. Konkurransen mellom de næringsdrivende var merkbar.

Framme på campingen gikk innsjekkingen som en lek. Personalet var proft drillet, det var tydelig. Ved oppstilling av vognene ble det ikke helt som vi hadde tenkt. På Böda Sand var de likegyldig til hvilken vei draget sto, bare det var 2 meter til tomtegrensa alle veier (og på den måten 4 meter til nærmeste vogn). Dette gjorde at den diagonalplasseringen vi hadde sett for oss overfor hverandre plutselig ble unaturlig i forhold til resten av beboerne, og på Fifth Avenue vil man ikke avvike normen, det hadde vi lært av TVNorge.

Ellers var lystenningen på Fifth Avenue et fascinerende skue. Folk kom fra andre deler av campingen for se, og utdannet i lokal sed og skikk av TV som vi var, hadde også vi kjøpt inn solcelledrevet dekorasjonsbelysning fra Biltema og LED-lenker fra Nille for å vise at vi kjente stedets kutyme. Det ble faktisk stemningsfullt, og det var veldig flott å se bortover avenyen etter mørkets frembrudd. Vi hadde lagt oss rett foran servicehuset og fikk litt renn over tomta av folk til og fra ”Huset”, uten at det var kjempesjenerende. Fasilitetene var veldig fine, og det var rent og pent hele tiden. Rengjøringspersonale var der nesten hele tiden, og anlegget ble spylt hver natt.

Vi hadde fått armbånd ved innsjekking som ga oss gratis adgang til bassenganlegget den første uken, og været var innbydende, så det ble til at vi oppholdt oss der på dagtid det meste av tiden. Campingen hadde også sitt eget lille sykkelfrie ”sentrum” med handlegate hvor det var kolonialforretning, restaurant, isbar, gatekjøkken og bakeri. Det var en scene like ved sentrum hvor det var underholdning for store og små hver kveld. Jentene mine på 3 og 6 år satte stor pris på barne-disko og maskoten Bödde. Vi følte i det hele tatt at vi ble godt tatt vare på, og alt var lagt til rette for at man skulle bruke tiden sin inne på campingen, og å dra utenfor plassen var unødvendig. For mer sedate sjeler enn undertegnende kan nok dette virke forlokkende, men jeg ble raskt rastløs og ville kjøre litt rundt og se meg om. Som nevnt tidligere er Öland ,langs hovedveien, et litt småkjedelig landskap ispedd noen ”turistfeller”. Småkjedelig var ikke Raukar Byrum. En rauk er i følge Wikipedia en bratt frittstående steinklippe eller et fjell formet av erosjon og forvitring. Ute på nordvestkysten lå disse fascinerende formasjonene. Et flott skue! Ved stranden, som besto av massevis av små rundesteiner så vi over til Oskarshamn på fastlandet. Borgholm er byen på øya, og ligger halvveis mellom broen og Böda Sand. Dette var et sjarmerende lite sted, med små butikker og vi fant en koselig isbar lokalisert i et eldre hus hvor vi satt i den idylliske hagen omringet av frukttrær og nøt hjemmelaget iskrem.

Avstanden til fastlandet og Kalmar gjorde at vi bare tok én tur dit i løpet av oppholdet vårt. Da var vi på blant annet på caravanbutikk og kjøpte inn litt kjekt-å-ha snacks til vogna, det hører liksom med når man er på campingferie. På vei opp igjen så jeg et ”Kama”-skilt utenfor en av turistbutikkene, en litt sånn Svinesundsaktig sak. Da mener jeg sånn som Svinesund var i gamle dager, med godteri og sex-leker, klær og pyntegjenstander i en salig blanding.

Det viste seg at ikke bare hadde de toalettpapir og sanitærvæske, men også en god del andre ting og tang som man oftest finner hos vognforhandlere og som er gjort for å lette campinglivet for oss. De var heller ikke dyrere enn campingforhandleren på fastlandet, snarere tvert imot. Kudos til godis&fräckis-butiken!

14 dager går forholdsvis fort, også på Öland, og da hjemreisedagen kom var det vemodig å dra. Vi hadde kikket på kartet, og kommet frem til at Värnamo måtte være halvveis mellom Böda Sand og hytta vår i Bäckefors, som var neste destinasjon. Värnamo er på ingen måte verdens navle, men de hadde både Biltema og Statoil, det hadde vi sett på vei sørover. Campingplass også viste det seg. Jeg ringte og booket plass dagen før vi reiste, men da vi hadde kommet nesten frem fant vi ut at dagen var såpass ung og barna så rolige, at valgte å kjøre helt opp. Ringte Värnamocampingen igjen, men de hadde ingen problemer med det, de var glade vi gadd å gi beskjed. Vi freste videre og ankom hytta vår kl 19 på kvelden. Dro vogna inntil plattingen sånn at den igjen kunne nyttiggjøre seg som anneks, koblet fra og gjorde oss klare for del 2 av sommerferien, men det er en annen historie...

Sommerturen 2016 kommer vi til å se tilbake på med glede, plassen var flott og ikke minst var vi heldige med været.

Dagfinn

IMG_0081.jpeg 

IMG_0113.jpeg 

IMG_0114.jpeg 

IMG_0107.jpeg 

IMG_0105.jpeg 

IMG_0103.jpeg 

IMG_0039.jpeg 

​​IMG_0028.jpeg

IMG_0005.jpeg 


 

Annonser

 

 

ØstaCar på netthttps://www.ostcar.no/ØstaCar på nett
NBCC Østfold på Facebookhttps://www.facebook.com/nbccostfold/NBCC Østfold på Facebook
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
RSA Bobilhttps://rsabil.no/bobilverksted/RSA Bobil
Perry & Williams Caravan Rådehttp://www.williams-caravan.no/Perry & Williams Caravan Råde
logo_mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/logo_mysen
Kroke Caravan Østfoldhttp://www.krokenostfold.no/Kroke Caravan Østfold
Team Verksted - Rådehttp://www.teamverksted.no/no/avdelinger/radeTeam Verksted - Råde
evjuahttp://www.evjua.no/evjua
Stordal Autosenterhttps://www.facebook.com/pages/category/Motor-Vehicle-Company/Stordal-Autosenter-as-1486557798256561/Stordal Autosenter