Beitotreffet 2013

​​Beitotreffet  - 10 års jubileum!

Beitotreffet 2013 er over og på vegne av arrangementskomiteen vil vi takke alle deltagerne for et kjempetrivelig treff med helt supre tilbakemeldinger i etterkant. Vi skal her prøve å gjenoppleve treffet fra start til slutt.

Mange av årets deltagere valgte å komme tidlig til Beitostølen Hytter og camping og det er vi glade for. Nils Dale på Beitostølen Hytter og Camping hadde atter en gang lagt forholdene godt til rette og når vi ankom campingen Torsdag kveld var allerede 12 ekvipasjer på plass. Grethe og Bjørn Ødegård fra arrangementskomiteen hadde reist opp tidlig på dagen så når jeg og Grete kom var alle vel parkert og hadde funnet seg godt til rette. ​

Arrangementskomiteen forøvrig bestod av Ole Fredrik Solberg og Ian og Kari-Lone Sheldrake. Totalt var det påmeldt 28 ekvipasjer til årets treff, men det ble litt rokkeringer på slutten. Når vi gjorde opp status hadde vi 26 ekvipasjer til stede,  1 i hytte og en fastligger på plassen.

P1000634.JPG

Vi hadde invitert til kaffe og kaker og hesteskokasting fredag kveld og slik ble det, men vi fikk en ekstra liten overaskelse når en journalist fra Avisa Valdres dukket opp og vi lover å komme tilbake med den artikkelen som kom tirsdagen etter treffet. 1  1/2 side i avisa ble brukt for å dekke vårt 10 års jubileum. 

Kakene ble servert og programmet for treffet ble gjennomgått før det var tid for kappestrid. I Beitomesterskapet inngikk det også et klubbmesterskap i vår avdeling. Vinner i dameklassen ble Turid Grindvoll fra Ncc avd. Lillehammer, knapt før vår egen Bjørg Sissel Olsen og med Stine Kristiansen på tredje plass.

I Herre klassen ble det seier og klubbmesterskap til Johan P. Bjarnaberg foran svigerfaren Ivar Ødegård med Oddmund Sveen fra NCC avd. Lillehammer og omegn på tredje plass.

Vi gratulerer alle vinnerne og legger bare til at de barna som deltok fikk alle premie.

 På fredagskvelden var det såpass temperatur at mange valgte å sitte ute. Med noe godt i koppen og bål i bålpanne var det mange som satt opp til seint på kvelden. Andre valgte å gå inn og det har vi full forståelse for om man valgte det ene eller det andre.​

På lørdagen var det igjen flott vær men med betydelig mye mer vind. Den skapte ingen problemer men var med på mange måter med på å prege dagen og ikke minst fjellturen.

Vi startet turen opp på fjellet nøyaktig klokka 11:00 og det veldig mange som deltok på årets tur og nok engang hadde vi ordnet med spekemat, rømme, flatbrød, drikke og Kvikk-Lunsj til deltagerne på turen. Noen ble kjørt opp til punktet der stien startet, endre gikk veien opp.

P1000640.JPG

Vi nevnte vinden litt tidligere og den påvirket turen over fjellet både negativt og positivt.

Det positive for noen var at det ikke ble så varmt å gå. Med den sola vi hadde ville det blitt betydelig varmere uten vind.

Det "negative" som ikke minst frembragte litt latter var at når noen skulle forsyne seg med flatbrød, så knakk disse i vinden og Bente fikk ufrivillig veldig mye flatbrød på seg. Heldvis for henne var de uten rømme!!

P1000645.JPG

Som Dere ser av bildene hadde vi det kjempekjekt og vi hadde en flott tur i fjellet ovenfor Beitostølen.

De som ikke var på med på fjellturen lagde bilder av ting de fant i naturen rundt campingen. Vi som gikk fjelltur skulle bedømme "verkene" når vi kom ned igjen og den som fikk flest stemme skulle få en premie. Dette arbeidet ble ledet av Ole fredrik Solberg og Grete Ø. Bjarnaberg og vinner ble samboeren til Mikael Dahl fra NCC avd. Gjøvik og omegn. Dessverre var det så mørket når premiene ble delt ut så vi har ikke bilder av vinneren eller verket som ble laget. Vi gratulerer!

Klokka 17:30 inviterte vi på oste og ølsmaking på Opplevelsesysteriet på Beitostølen. Vi fikk en flott innføring i historen bak og produksjonen av Ost på Ysteriet. Vi fikk smake på mange forskjellige oster og 2 sorter øl.

IMAG0027.jpg

Etter ostesmakingen gikk noen ned igjen på campingplassen, andre gikk en tur på Peppes. Vi ble samlet igjen på campingen litt senere på kvelden men temeraturen hadde sunket betraktelig og nesten alle benyttet enten campingebilen eller vogna denne kvelden. Mange gledet seg til søndagen og turen til Høvda og de ble heldigvis ikke skuffet.

P1000652.JPG

Oppholdet på Høvda svarte i aller høyeste grad til forventningene. For de som hadde sett fjernsynsprogrammet "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" var jo noe kjent på forhånd men vi møtte 2 jordnære og hyggelige mennesker i et miljø som det var umulig å ikke trives i.

Vi fikk en omvisning på plassen delt inn i grupper og de som ikke var på omvisning kost seg med kaffe og lapper i det fine været. Andre igjen så seg om på gården og mange fant også veien inn i sølvsmia og der var det mange som kjøpte smykker enten til seg selv eller noen i familien.​

P1000668.JPG

Se mere info på hjemmesida: http://www.hovdasylvogtre.no/

Inger Norunn er opprinnelig fra Valdres, Rainer er født i Sørtyskland og selv om han har bodd i Valdres siden 1978 er det fremdeles mye tysker igjen i han. Imponert blir du uansett over gården, aktivitetene, levemåten men ikke minst menneskene. Maken skal du leite lenge etter.

VI takker begge to for at vi fikk komme og benytter samtidig anledningen til å takke alle som deltok og som gjorde treffet til et varig minne for livet.

Vi verdsetter dette høyt og håper vi treffes ved en senere anledning.

Treffvertene​


 

Annonser

 

 

Evjua Strandparkhttp://www.evjua.noEvjua Strandpark
Barnas Camping Festivalhttp://www.nocc.no/lokal/gjovik/Sider/BCF-2017.aspxBarnas Camping Festival
Camping Key Europehttp://www.nocc.no/nyheter/Sider/Ny-link-for-bestilling-av-CKE.aspxCamping Key Europe
Hagen Bilhttp://www.hagenbil.noHagen Bil
Annonse Vestmanna Trykk og Profileringhttp://www.vestmanna.noAnnonse Vestmanna Trykk og Profilering