Egne aktiviteter

 

 

Aktivitetsplan 2022http://www.nocc.no/lokal/bergen/Sider/Terminliste.aspxAktivitetsplan 202201.01.2020 13:50:00
Treff Yndestad Gard 7. - 9. oktober 2022http://www.nocc.no/lokal/bergen/Sider/Treff-Yndestad-Gard-7.---9.-oktober-2022.aspxTreff Yndestad Gard 7. - 9. oktober 202207.10.2022 12:00:00

NBCC Aktiviteter

 

Camping og covid 19

- Hvordan skal man forholde seg i påsken?

23. Mars var det nok en pressekonferanse fra våre helsemyndigheter. Påsken nærmer seg veldig og vi håpet på klare retningslinjer for alle – ikke bare hytte-eiere og de som reiser ut av landet, men også alle oss som er glade i camping-livet!

Men NEI, det kom ingen retningslinjer og ordet camping ble ikke nevnt!
NHO Reiseliv ble kontaktet og de hadde heller fått noen nye retningslinjer for camping, men skulle jobbe med en oppdatering av veiledere og håper å ha noe klart ganske raskt.
Norsk Bobilforening og Norsk Bobil og Caravan Club valgte derfor å samarbeide for å finne fram til et viktig budskap til alle våre medlemmer.

Hvordan skal vi forholde oss i påsken og i tiden framover?

Her er noen av retningslinjene Helse-Norge har på sine sider etter pressekonferansen 23. mars:
De nye nasjonale tiltakene gjelder selvfølgelig også i påskeferien – uansett hvor den tilbringes.
Det aller viktigste er at vi denne påsken reiser så lite som mulig og møter så få som mulig for å hindre at smitten sprer seg.

  • Vi fraråder altså ikke reiser til hytta – men reis bare med egen husstand.
  • Hvis du bor alene kan du reise sammen med én eller to faste venner eller én fast husstand.
  • Kommer du fra et område med høy smitte, bør du ikke overnatte på hotell eller tilsvarende overnattingssteder i påsken. Du bør heller ikke dra på overnattingsbesøk eller ha overnattingsbesøk.
  • Anbefalingen om å bare ha besøk av to personer og to meters avstand gjelder både hjemme og på hytta.
  • Hvis du bor på et sted der kommunen fraråder besøk hjemme – bør du heller ikke ha besøk der du tilbringer påsken.
  • Anbefalingen om å holde to meter avstand gjelder enten du tilbringer påsken i byen eller på fjellet.
  • Anbefalingen om å unngå steder der mange mennesker samles og bruke munnbind der det er vanskelig å holde avstand, gjelder både på fjellet og i byen.

Campingplassene er ikke stengt ned i år, slik de var i fjor. Det kan være strengere regler i enkelte kommuner, så vi anbefaler å undersøke i forkant. Det kan være campingplasser som har begrenset tilgangen til sanitæranlegg med toalett og dusj, eller har laget strenge retningslinjer for vasking. Noen plasser vil oppfordre til bruk av toalettmulighet i egen campingenhet. Mange vil ønske å reise til en campingplass enten de er fastliggere eller vil overnatte. Reiser man til kommuner med mindre strenge tiltak, så bør man som hovedregel følge anbefalingene i hjemkommunen. Alt er tiltak for å begrense smitte.

Det er viktig at vi som reiser på camping- eller oppstillingsplasser ikke reiser fra plass til plass – det vil gi betydelig økt risiko for smittespredning! Begrens sosial omgang og det å samle mange rundt f.eks. ei bålpanne eller lignende. Dette for å unngå å spre smitte og ikke minst risikere en nedstenging av de stedene vi kan campe både i påsken og i tiden som kommer.

Følg gjerne med på bobilverden.no for mer informason.

Vi ønsker alle en smittefri og God Camping-Påske!

Publisert: 25.03.2021 14:58
Sist oppdatert: 25.03.2021 14:48

 


 

Annonser

 

 

Digitalt medlemskorthttp://www.nocc.no/nyheter/Sider/Digitalt-medlemskort.aspxDigitalt medlemskort
Facebookhttps://www.facebook.com/groups/233692726789860/Facebook