Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Varberg overrasket oss!

​​​Vi ble helt tatt på senga når vi kom til Varberg - og godt var det!

Tekst og foto: Elisabeth Bjørnstad

Av og til gjør en små turer for å bli våken på ting som er i omgivelsene, og som en av og til man oftest bare kjører forbi. Varberg er et slikt sted som er lett å kjøre forbi på vei sydover mot for eksempel Danmark eller Tyskland.

Men her anbefaler jeg deg og dine å gjøre et skikkelig stopp. Bare ordet ULLARED klinger i lommeboka som min mann sa… Hva han egentlig mente, var vel – Dette blir DYRT? Ullared ligger en kort avstikker fra Varberg, og på veien dit finner du bl.a. Grimeton radiostasjonsmuseet. På samme vei finner du kilometervis med fantastisk bøkeskog – og det er lov å stoppe, gå deg en tur på en av de merkede turstiene og nyte vakker svensk natur. Søk gjerne opp Åkulla bokskogar!

Ved havna i Varberg har du utmerket plassering for din bobil. For deg som fore-trekker campingvogn, er det en veldig bra campingplass ute på halvøya Getterön, og sommerstid går det sommerbåt fra campingplassen og inn til bykjernen. Du går ikke fra Varberg uten å ha sjekket kaldbadet. Dette anlegget er vakkert, tilbyr kaldt bad og sauna hele året. Til høyre for kaldbadet har du festningen som er hyggelig å gå i, kanskje nyte en kald Lager fra Grebbestads mikrobryggeri. Rett inn fra festningen er det strake veien opp til sentrum og de mange artige butikkene her og der. Glasskunst er det mulig å besøke og kanskje blåse ditt eget vakre glass? Torvet tilbyr det meste, og ofte er det tilstelninger med ulike aktiviteter der.

Varberg har veldig mange gamle bygninger og godt vedlikeholdte sådanne. Nyt en dag her eller flere. Små kafeer er det overalt og vennlig turisme møter deg på din vei. Ute på halvøya Getterön finnes det strøområder å sykle i, Naturum med fugletårn. Vadeområdet er også spennende!

Du kan også ta ferje til Grenå i Danmark en gang om morgenen og hjem på kveldinga (to ruter pr dag). Da rekker du en havseiling med noen timer i Danmark, kanskje få ”kvota” på ferja og nyte solen på dekket hjem igjen.

Parken har unike gamle trehus, og sommerstid er det ofte skjønn musikk i god harmoni med det gode i glasset og måltidet du nyter under eldgamle trær en varm aften eller i sene kveldstimer. Dette er ferie!

Tar du strandpromenaden fra festningen har du 2 ½ km med klipper, sandstrender og ulike bademuligheter! Både med og uten klær visstnok… Sykkel er lov, gå også.
Varberg har noe for alle, men ikke glem Ullared da folkens! Og nok ”gryn”…

Hvem drømmer vel ikke om Morgan eller Ola-Conny av damene? Og mennene å vandre rundt på Ullared - i sportsbutikken, eller kanskje i hobbyavdelinga for nye ting og dingser til vogna eller bobilen? Eller bare se på alle de ”gærne” folka?

Gjør Varberg – det gjorde vi – og angrer ikke et sekund!


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn