Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Fra medlemsmøtet hos Stamsaas


Onsdag 30. mars 2022 hadde vi invitert til medlemsmøte hos Stamsaas Fritid i Sarpsborg. Det møtte opp nesten 50 medlemmer og på programmet stod først et foredrag om bilpleie, vask, polering og forsegling av bobilen eller campingvogna. Det andre foredraget var om hvordan man sikrer seg godt trådløst internett i bobilen eller vogna.

Men aller først fortalte Camilla Erichsen som er daglig leder hos Stamsaas Fritid om firmaet som har drevet med biler i mange år, men som siden 2001 har spesialisert seg på bobiler. Firmaet er privateid og hun er tredje generasjon leder - og på armen hadde hun med seg fjerde generasjon som ikke var mange månedene gammel!

Så gikk ordet til Andreas Skotner som driver firmaet Bilpleiekongen. Han fortalte om de forskjellige stadiene for å få et best mulig resultat. Kort fortalt var det skånsom vask først for å få vekk svarte striper og annen møkk, så polering for å få opp glansen i lakken og til slutt understreket han viktigheten av å forsegle det hele. Da ville neste vask gå som en lek og svarte striper lett la seg vaske av. Det kom mange spørsmål fra salen og Andreas svarte tålmodig og dyktig. Dette var en som kunne sitt fag!

Så fikk avdelingsleder Magne ordet og fortalte medlemmene om de mange arrangementene som var planlagt framover. Loddsalget gikk unna og så var det dags for kaffe og litt å bite i. Mange tok med kaffekoppen bort til Andreas for slå av en prat om hvordan man best tok vare på "investeringen" sin.

Så var det de yngre ansatte sin tur, for nå skulle det snakkes om internett i bobilen eller campingvogna. De hadde satt sammen en pakke bestående av en høykvalitets antenne og en ruter - selvsagt drevet av 12 volt. Antennen gir mye bedre dekning enn en mobiltelefon. I ruteren kunne man så sette inn et hvilket som helst SIM-kort. Så var det bare å koble til en smart-TV og se de programmene man har abonnement på.  Eller koble til PC'en for å surfe på nettet. Helt billig er ikke installasjonen, totalt litt over kr 10000 og i tillegg kommer selvsagt dataabonnementet. Det går jo med en del data for å strømme f.eks en spillefilm, men det finnes abonnementer med ubegrenset data for ca 600 kroner i måneden og slike abonnementer kan på pause i vintermånedene om man ønsker. Til sammenligning koster det fort 35000 for en parabol ferdig montert på taket, og så kommer jo TV-abonnementet i tillegg også her.

Til slutt var det trekning av de flotte gevinstene, bl.a. fire gavekort fra Stamsaas. Takk for det! Det tilbød også 15% rabatt på rekvisita denne kvelden. Så var nok et medlemsmøte over og jeg tror alle også fikk tid til litt skravling med kjente! En stor takk til medlemmene som møter opp og til Stamsaas Fritid som tok oss så bra imot!

Tekst: Magne Storlien. Foto: Evy  Sørensen og Magne Storlien

stamsaas22-a.jpgstamsaas22-b.jpgstamsaas22-c.jpgstamsaas22-d.jpgstamsaas22-e.jpgstamsaas22-f.jpgstamsaas22-g.jpgstamsaas22-h.jpgstamsaas22-i.jpgstamsaas22-j.jpgstamsaas22-l.jpg 


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn