Egne aktiviteter

 

 

Bowling og pizza!http://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Invitasjoner 2015/bowlingogpizza2022.aspxBowling og pizza!19.10.2022 08:00:00
Medlemsmøte hos Bobil og Fritidhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Medlemsmøte-bobilogfritid.aspxMedlemsmøte hos Bobil og Fritid10.11.2022 17:30:00
Invitasjon til julematmøtehttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Julematmøtet-2022.aspxInvitasjon til julematmøte23.11.2022 15:00:00

NBCC Aktiviteter

 

Europa rundt våren 2015

​​Fredag 27. mars satte vi kursen sørover mot varmere strøk, etter en dags utsettelse pga kraftig snøfall og glatte veier. Planen var å komme så langt sørover som det er mulig å komme i Europa, nemlig Gibraltar og apene der.

​Tekst og foto: Tore A Solberg​

Hensikten med turen var å se på naturen, landskapet og aktivitetene til folkene langs turen.

Vi ferga over fra Rødby til Puttgarden, ingen kø og vi kom med den første ferga. Her kunne vi bruke autopassbrikka til å betale med. Dette kunne vi også på Øresundbrua. Enkelt og greit.

Turen gjennom Tyskland, Nederland og Belgia gikk radig unna, selv om vi hadde kraftig vind og regn det meste av tida. Inn i Frankrike, et land vi ikke er så fortrolig med, spesielt med språket. Men med finger og kroppsspråk er det utrolig hva man kan få til. Cognac måtte vi besøke og vi fant en flott stellplass sentralt i byen. Her var det turister bl.a. fra Nord Irland. Nærmeste nabo var Hennesey, Martell og Otardfabrikken og Chateu Cognac.

Videre til Bordeaux, bodde på Camping Beausoleil, ca. en time utenfor byen med buss og tog. En flott by, med store, lange gågater og god mulighet for shopping. En god blanding av nytt og gammelt.

Inn i Spania. Pyreneene passerte vi og kom oss til en liten landsby, Bermeo. Nå var det langfredag og en stor prosesjon gikk i gatene. Masse pent pyntede mennesker var møtt opp for å delta i markeringen. Her var stellplassen i utkanten av en svær kirkegård og et stort idrettsanlegg, med utsikt over Atlanteren. En del bompasseringer må man regne med på en slik tur. Men alt er bra tilrettelagt, vi kan bare ta en billett et sted og betale neste sted. Med visakort er dette en enkel affære. Som takk er det flott veier og hastigheten er 120km/t.

Inn i Portugal, Braganza, et sted som ikke reisehåndboka anbefalte å besøke. Men det var en flott by, med en gammel festning. Nedenfor festningen var det en stor stellplass inne i en frukthage. Rent og pent og med mulighet til å fylle vann og tømme do. Porto er neste mål. Vi passerer store områder med drueranker og andre frukttrær. Inn til Porto med lokalbussen. Moro å oppleve deres hverdag.

Sandman ble besøkt med omvisning og vinsmaking, masse folk og godt drikke. Vestkapp som er Europas vestligste punkt måtte vi innom. Storslagen natur rett ut i havet. Lisboa ble også besøkt, der kjørte vi hoppe-på buss, noe som anbefales. Byens gode kaker er også en opplevelse.

Ut av Lisboa måtte vi over en 3,5 km lang bru som hadde god høyde over havet. Et yrende folkeliv, varmt og godt. Så innom Cadiz og videre mot Gibraltar. Her campet vi i Spania og syklet inn til Gibraltar. En morsom opplevelse med alle apekattene. En av apekattene klarte å ta fra oss en pakke Gjendekjeks til manges store fornøyelse. Vi fikk også med oss en hyggelig guidet tur opp på toppen sammen med to danske menn og en hyggelig drosjesjåfør.

Nå har vi snudd nesa hjemover, langs Costa del Sol på spanskekysten. Her dyrkes det overalt, mye av naturen er dekket av plast, ideelt for grønnsaker og frukter.

Det er alltid spesielt å se det asurblå Middelhavet. Noen stopp med sol og bad ble det også. Barcelona besøkte vi en dag med buss fra Barcelona camping. En travel storby.

Resten av turen gikk raskest mulig oppover mot Danmark og Norge. Ferge fra Hirtshals til Larvik, enkelt og greit. 28. april sent på kvelden var vi vel hjemme på Mysen etter en opplevelsesrik tur i Europa.

Med bruk av TOMTOM GPS og Garmin DashCam og et vanlig digitalt kamera sitter vi igjen med bare gode minner.​


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn