Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Uvær i ferien

Tekst og foto: Magne Storlien​

​​​​Årets sommerferietur gikk som vanlig til Kroatia og den byen vi aldri blir mett på, Rovinj. Der lå vi som vanlig på Porton Biondi Camping.

Iren og jeg hadde følge med Marvel og Tore og vi lå ca 100 meter fra hverandre i samme gate. Dagene gikk som de pleier med slappe og sløve formiddager før vi rusla ned til stranda med solsenger og solkrem med stadig synkende solfaktor.

Som vanlig var det herlig vær med drøyt 30 i skyggen hver dag og et parogtjue om natta - og 28 i vannet. Da var det deilig med airconditionen på laveste styrke hele døgnet som gjorde at det ble behagelig å køye. Men det er ikke lett å legge seg når man lettkledd sitter under markisa og koser seg med litt godt i glasset og ser månen speiler seg i Adriaterhavet!

En dag bestilte vi båttur til Venezia og et par dager etterpå var vi på vei over Adriaterhavet til Italia. Men hvorfor skulle dette bli den varmeste dagen i sommer? Nesten 40 i skyggen og "en million turister" - turistfelle! Det blir en stund til neste gang... Lite visste vi da at den ekstreme varmen skulle kulminere med verdens værste uvær!

Neste kveld skulle vi feire Tores bursdag på campingens restaurant. Vi hadde sett på værmeldinga at det skulle bli torden, litt vind (7 sekundmeter) og regn i løpet av kvelden, men vi regnet (!) med at det ikke var noe problem. Rett etter at vi hadde bestilt mat og fått noe å drikke begynte lynene på kveldshimmelen å bli mange og hyppige. Plutselig braket det løs med utrolig kraftige vindkast og styrtregn mens tordenskrallene gikk i ett.

Vi ble geleidet innendørs og der måtte vi pent være til uværet roet seg. I mens så vi ut av vinduene at bord, stoler, blomster og grener ble offer for vindkastene og lurte selvsagt på hvordan det gikk med våre bobiler og markiser.

Når vi endrelig slapp ut småløp vi hjem i regnværet til bobilene med de verste anelsene. Rett før vårt område hadde ei kjempestor pinjefuru måtte gi tapt for vindkastene. Se bildet øverst. Vi ble møtt av et sørgelig syn, for markisene til både Tore og Marvel og oss var helt ødelagt av de enorme vindkastene. Heldigvis oppdaget vi etterhvert at våre bobiler ikke var skadet i karosseriet, men begge markisene var kaputt - skrot!

I dagslyset morgenen etter fikk vi sett nærmere på ødeleggelsene! Store grener og kvister lå på bakken overalt og det var et lite under at vi ikke hadde fått noen på taket. Andre var ikke så heldige... En gjeng med ungdommer lå i telt ved siden av oss. De hadde blitt evakuert til et hotell og årsaken så vi nå. Knekte grener store som vanlige trær hang over teltene og kunne knust et telt hvis de falt ned.

Det var rart at begge markisearmene hadde knekt inne ved bobilveggen, for stormsikringen og jordspydene hadde ikke løsnet. Men markiseduken hadde revnet, så vi skar av resten av duken inne ved boksen. De restene ligger nå på dynga i Kroatia...

Vi hadde tenkt å ligge i Rovinj et par dager til, men reiste dagen etter uværet til Sør-Tyskland og Hymer-fabrikken. Der fikk vi time dagen etter og neste dag reiste vi på ettermiddagen i retning Moseldalen med ny markise, drøyt 19000 kroner fattigere... Men etterpå fikk vi uten problemer igjen alle pengene på Codan-pluss-forsikringen, dog minus egenandelen.

Nå hadde vi vasket klær tidligere på dagen før uværet, så under markisa hang det derfor utallige t-skjorter, truser, bh'er og boxershortser. Men de hang ikke der ​etter uværet, så vi måtte lete godt for å finne igjen alt! 

Selv om vi regner oss som relativt erfarne campere så vi lærte noe på denne turen: Respekt for været! Vi har lært leksa og kommer nok til å sveive inn markisa litt kjappere framover! Og ikke minst følge med på lokal værmelding!

Noen hadde tipset lokalavisa ​hemme så jeg ble oppringt dagen etterpå. Det resulterte i denne artikkelen: https://www.smaalenene.no/lokale-nyheter/ferie/reiseliv​/plutselig-kom-et-voldsomt-uvar-jeg-fryktet-det-aller-verste/s/5-38-378153​ 

uvær2.jpg​Dette er ikke noe man ønsker å se...

uvær3.jpgDet var ikke stort bedre hos Tore og Marvel


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn