Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Sikkerhetskontroll av fastliggere

Tekst: Brit Bårdslistuen. Foto: Magne Storlien - lånt fra ØstCar - medlemsbladet til NBCC avd. Østfold

Kontroll av gass og elektrisitet hos fastboende på Larkollen camping og Nes camping - et tilbud fra NBCC region 11​.

Helgen 15. og 16. august stilte medlemmer med fagkunnskap fra Norsk Bobil og Caravan Club opp på Larkollen camping (lørdag ) og på Nes camping (søndag). Dette var et tilbud til de fastliggende om å få trykkprøvet gasslanger og å få gått over det elektriske, utenom det som er fast installert i vognene. Dette var et samarbeid mellom region 11, AGA og Codan. I forveien var det hengt opp lister på campingplassene hvor beboerne kunne sette seg på for å få denne gratiskontrollen, og mange hadde tegnet seg på.

I begynnelsen var nok mange litt nysgjerrige på hva slags folk det var som ruslet rundt med gule vester med en tydelig NBCC-logo på ryggen. Men etter hvert som de oppdaget hva vi drev med, kom det flere til og bad om å få en sjekk. Listen ble etter hvert så lang at vi måtte sette strek, og søndag rakk vi dessverre ikke alle som hadde satt seg opp og ønsket besøk. 

Enkelte av de som fikk besøk, fikk seg en liten forskrekkelse i form av at ting absolutt måtte utbedres. F.eks. skifte av gasslange på utegrill eller gassovn som ble brukt i forteltet. Dersom slangene i tillegg blir eksponert for direkte sollys, forkorter det levetiden betraktelig. 

På en campingplass er det mange brannfeller, og den gylne regel er jo at det er bedre å forebygge enn å måtte slukke en brann. Derfor er også gass og brannalarmer veldig viktige. Og det er ikke nok å ha en alarm, den må sjekkes med jevne mellomrom. Ellers gir den en falsk trygghet som ingen er tjent med. Det samme gjelder brannslukkingsapparater.​

Når det gjelder det elektriske, ble vognene sjekket for jordingsfeil, og noen fikk beskjed om å skaffe seg grovere kabel, både inn til campingvogna og til alt det elektriske utstyret som finnes i forteltene. Enkelte fikk kanskje litt å rydde opp i på dette området. Men felles for alle de som fikk utstyret kontrollert, var at de var takknemlige for å få en slik sjekk, og mesteparten av de feilene som ble oppdaget skyldes rett og slett manglende informasjon og retningslinjer for hva som kreves. Ingen liker å bo i noe som er en potensiell brannfelle. 

Vi som var med på denne kontrollen lærte også mye nytt, i tillegg til at vi hadde to hyggelige dager sammen. Samtidig hadde Codan et meget godt tilbud, noe som gjorde at mange valgte å prøve et medlemskap i NBCC. 

Dette var et prøveprosjekt, men det viste med all mulig tydelighet at det var en viktig ting å ta tak i. Vi håper vi kan få til flere slike besøk rundt på våre campingplasser. 

En stor takk til våre gode samarbeidspartnere, AGA og Codan, samt til bestyrerne på Larkollen camping og Nes camping som tok så vel imot oss​​.

Etterord fra Magne Storlien:
De som ble kontrollert fikk tilbud fra Codan forsikring om påspandert nytegning av medlemskap i NBCC ut 2016. Den e​neste betingelsen var at de godtok å motta et uforpliktende tilbud på forsikring hos Codan. 

Vi kontrollerte 41 campingvogner og NBCC fikk 42 nye medlemmer!

​​


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn