Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Vespa bobil!

Under ferien i sommer (juli 2007) traff Unni og jeg på en campingplass syd for Trondheim et par fra Sveits som kjørte bobil. Denne bobilen var selvbygd på en V​​espacar P2 med en 80 kubikks totaktsmotor, tre hjul og drift på framhjulet.​

Tekst og foto: Knut Pettersen

Bilen var så spesiell at jeg tok kontakt med eieren på stotrende engelsk. Da sa hans sveitsiske kone "jeg snakker litt norsk" og da gikk alt så mye bedre. Vi tok bilder av bobilen og av eierne. Noe av det de fortalte om var turen hit og hvor de skulle hen på sin tur i Norge. Bobilen ble kjørt fra boligen i Sveits til syd i Tyskland. Deretter med tog til Hamburg og ferje til Kristiansand, og så den store styrkeprøven med egen motor til Trondheim.

Paret skulle være i Norge 2 ½ måned og skulle i denne tiden sykle fra Trondheim på kystveien (RV 17) til Bodø, ferge over til Moskenes og Lofoten. Så opp til Narvik og tilbake til Trondheim og bobilen. Bilen var 305 cm lang, 110 cm bred og 190 cm høy og registrert på to personer. Bodelen var 190 cm x 100 cm og var en dobbelseng. Under sengen var det et rom som var 30 cm høyt og der hadde de plastbakker til sine ting. To sammenleggbare sykler og en fem liters bensinkanne sto i et lite rom fremst i hytta sammen med telt og presenning. Vi fortalte om NCC og hvordan NCC fungerte i Norge og at vi var i avdeling Askim og omegn og tilhørte region 11. Vi spanderte to NCC-krus og en NCC-vimpel på dem. Dette var noe de satte stor pris på og de takket så mye. Vimpelen skulle settes blant minnene fra turen i Norge.

Det er mange som sier at bobilene går sakte og hindrer trafikken, kanskje de har ligget bak denne Vespa'en med sine 6-7 hestekrefter!

 


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn