Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Et lite tilbakeblikk fra ferien 2000

​10. juni ble bobilen klargjort og vi startet ferien vår i retning mot Finnskogen. Ved Røgdensjøen og "Mullikkala mat og miljø" prøvde vi en gammel Finnskogrett som heter "Motti med flesk". Kraftig, men godt, og kan anbefales.

Turen gikk videre til Rondane, hvor vi hadde fine fotturer til Bjørnhollia og Dørålsætra. Blant annet botanisk og naturmessig er Rondane et flott område å gå turer i. Det var varierende vær med sol og snø, og litt kaldt, men fint!

Så kom regnet og vi måtte forflytte oss. Vi tok veien mot Folldal, Hjerkinn og Drivdalen til Oppdal. Det var snødrev ned Drivdalen. Dette er sommer i Norge! Vi kjørte inn til Storlidalen, et utmerket startpunkt for fotturer i Trollheimen.

Vi kjørte deretter til Sunndalsøra som lå omkranset av fjell som det var nysnø på. Ved Ålvundeid tok vi veien mot Innerdalen, som er regnet som en av Norges fineste daler. Et stykke Norge som absolutt er verd et besøk. Vi la turen inn til Innerdalshytta. En fin tur, særlig med nysnø på fjelltoppene og strålende sol.

Vi bestemte oss for å reise til kysten, mot Kristiansund. Underveis passerer vi Bergsøysundet flytebro. Her er det alltid fisk å få, mest sei, og et stopp anbefales. Det er en fin rasteplass ved broen.

Krifast er fastlandsforbindelsen til Kristiansund. Vi ville kjøre Atlanter-havsveien, og tok ferge fra Kristiansund til Bremnes. Atlanterhavsveien er en opplevelse, og det er ikke lenger bompenger der.

Vi havnet på Ekkilsøy, nærmere bestemt Skjerneset Camping Rorbuer og Havfiske. Vi har vært på mange campingplasser, men dette er noe av det bedre! Vi kan anbefale denne plassen på Averøya, både for belig-genhetens skyld, men ikke minst for den måte vi ble mottatt på av vertskapet.

Vi følte oss som hjemme, og ble lenger enn tenkt. Det arrangeres hav-fisketurer og det er fine muligheter til å bearbeide fiskefangsten.

Døgnprisene her var gunstige i forhold til mange andre plasser vi har vært på, og det er fine sanitæranlegg. Det er også muligheter for sykkel- og fotturer samt leie av båt.

Dette er et lite utdrag fra en lang, fin ferie som vi vil dele med dere.

​Hilsen Gløer Lund og Ragna Vatshellen 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn