Egne aktiviteter

 

 

Bowling og pizza!http://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Invitasjoner 2015/bowlingogpizza2022.aspxBowling og pizza!19.10.2022 08:00:00
Medlemsmøte hos Bobil og Fritidhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Medlemsmøte-bobilogfritid.aspxMedlemsmøte hos Bobil og Fritid10.11.2022 17:30:00
Invitasjon til julematmøtehttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Julematmøtet-2022.aspxInvitasjon til julematmøte23.11.2022 15:00:00

NBCC Aktiviteter

 

På julemarked i Lübeck

​​​I slutten av oktober deltok Iren og jeg på NCC's lederkonferanse på Gardermoen. På lørdagskvelden hygget vi oss sammen med andre NCC'ere og praten gikk livlig om framtidige campingturer. Det ene ordet tok det andre og plutselig hadde vi fått selskap av Frøydis og John-Reidar Westby fra avdeling Østfold på vår lenge planlagte førjulstur til Lübeck!

Tekst og foto: Magne Storlien

John Reidar var litt betenkt, for piggdekk er jo forbudt i Tyskland, og han hadde det på både vogna og drabilen. Nå hadde han likevel planer om å prøvekjøre an annen bil med tanke på å bytte, så dermed ble løsningen "lånebil" på piggfritt og tilbake til sommerhjul på vogna. Dermed fikk han også testet bilen som trekkdyr. Vi har lært av erfaring, så når vi byttet bobil ble det med tanke på Tyskland piggfrie vinterdekk – og hurtigkjetting på lur.

Vi inviterte begge med oss et annet par slik at vi til sammen ble åtte personer i en bobil og ei campingvogn som reiste fra Indre Østfold på ettermiddagen torsdag 27. november. Planen var å kjøre så lenge vi orket - og vi orket helt til Halmstad. Der stod vi over natten på Eurostop'en ved E6'n i nitrist, grått og vindfullt vær.

Fredag kom vi oss tidlig av gårde, ferget over til Helsingør, kjørte gjennom Danmark og var om bord på ferga til Puttgarden før klokka var tolv. Vel inne i Tyskland ble det kjapt bunkret litt hos Calles i Burg før vi tok den siste timen sørover til Lübeck og Schönböcken Camping. Jeg hadde for sikkerhets skyld bestilt plasser, men det var under halvfullt på campingen. Vi rigget oss til og samlet oss så i bobilen for litt planlegging. Og så måtte vi jo smake litt på Calles varer før vi tok bussen til sentrum og julemarkedet…

Gamlebyen i Lübeck er en opplevelse som sikkert mange av dere har fått med dere sommerstid. Men når det er julemarked er det enda flottere. Det må bare oppleves, for julemarked - det kan tyskerne! Vi var sultne og prøvde å få plass på Kartoffelkeller, men der var det smekk fullt. Vi kom derimot inn på Schiffergesellschaft. Denne kneipa ble åpnet i 1535, så her var vi definitivt på historisk grunn. Maten smakte utmerket, så mette og fornøyde vandret vi etterpå rundt i både hovedgatene og i de mindre smugene. Ja da, vi opprettholdt væskebalansen på pub også! Vi rett og slett hygget oss i hverandres selskap.

På lørdag våknet vi til snøvær og koste oss innendørs i lun Alde-varme med en sen og god frokost. Men vi måtte jo inn til byen igjen for å oppleve mer, så snart satt vi igjen på bussen som bruker ca 10 minutter til sentrum. Der ruslet vi rundt og nå var det virkelig mye folk i gatene. Utenfor og inne i Niederegger-marsipan-butikken var det nesten umulig å ta seg fram! Så etter det obligatoriske marsipaninnkjøpet havnet vi i bakgatene hvor det også var masse stands. I det kjølige været varmet også en glühwein med rom godt for frosne norske skrotter!

Magen begynte å rumle og vi fant oss en gresk restaurant hvor de fleste av oss spiste moussaka. Det smakte så bra, og vi trivdes så godt her at vi bestilte bord til middag på kvelden også. Så travet igjen vi ut på gatene og folkelivet der.

Med slitne bein returnerte vi til den greske. Nå var det fullt, så det var godt vi hadde bestilt bord. Vi ble oppvartet av kelnerne som om vi var kongelige, og slik føltes det nesten også… Restauranten Papadopoulos i Pfaffenstrasse 12 kan med andre ord anbefale på det sterkeste! Vi tok kvelden litt tidligere i dag og returnerte til campingen fordi nesetippen skulle peke hjemover på søndag. Men en liten nightcap og litt mer skravling i campingvogna hos Frøydis og John Reidar ble det likevel tid til.

Vi hadde tatt oss feriedag også på mandag og kunne derfor drøye avreisen til litt utover dagen på søndag siden vi skulle bruke to dager hjem. Men John Reidar og hans passasjerer skulle rekke helt hjem og måtte derfor reise tidlig. Været var fortsatt grått, men snøen hadde forsvunnet, så det var helt greie kjøreforhold hjemover.

På hjemturen fricampet vi ei natt ved festningen i Varberg. Så var det strake E6'n nordover, og etter litt Calles-deponering på Daftö og farvel til venner i Fredrikstad ankom vi Mysen mandag ettermiddag i snøstorm! Men kjøreturen gikk perfekt uten uhell av noe slag. Og det å bo to par så tett i samme bobil det fungerer faktisk helt utmerket noen dager.

Jeg synes at det ble en utrolig hyggelig vintercampingtur vi hadde sammen, og jeg kan trygt si at litt forbrødring over avdelingsgrensene i NCC kan anbefales!

Så fra Iren og meg kommer en stor varm takk og klem til John Reidar og Frøydis, hennes søster Anne Lise og Bjørn, samt våre Daftö-venner, Inger-Lise og Gunnar!

Her er noen bilder: 


 

 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn