Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Tur til High Chaparral og Öland

Tur til High Chaparral og Öland Juni 2010

Tekst og foto: Tore Håvak

Tilbake


Vi var 6 enheter som hadde avtalt å møtes bakom Systembolaget i Årjäng. Dagen var tirsdag 22. juni og sola smilte til oss. Første mål var High Chaparral, men vi hadde et stykke å kjøre før vi kom dit. Det ble overnatting og fricamping på et koselig sted som heter Kroksjön langs vei 27 etter Borås. Stedet var populært for vi var ikke alene denne natten.

Dag to ble vårt første høydepunkt, nemlig High Chaparral. Vi var 12 spente og lekne som ventet på wild west. Og dette kan anbefales for både store og små. Det var en del forestillinger med real western stil. Det var som å se en action komedie western.

Vi tok oss en tur med et gammelt damplok til Old Mexico, men på veien ble vi ranet for gulltenner! Det skulle forestille et togran i western stil. Etter en lang dag gikk vi tilbake til våre ekvipasjer og tilbrakte resten av kvelden og natten utenfor High Chaparral. Været i dag var overskyet, men det var bare herlig med all den vandringen inne på området.

Dag tre gikk turen videre østover mot Öland, den store turistmagneten. Vi tok inn på en campingplass som het Eriksöre. Det var ikke bare og bare å få plass her for det var jo midsommarhelg i Sverige så det var bra belegg på denne plassen. Hun i resepsjonen gjorde en bra jobb med å finne plasser slik at vi ikke ble liggende så langt fra hverandre, med hensyn til bæring av bord og stoler til felles samling. Her ble vi liggende i to netter.

Midsommar er det ikke mange av oss som har feiret som svenskene. Det ble heist en maistang som er pyntet med løv og blomster. Den ble heist på fredag og blir stående oppe til sommeren er slutt. Svenskene ser på disse dagene som vi feirer vår 17. mai, så det er en stor helg for 8,5 mill svensker.

Feiringen blir lagt til nærmeste helg til 23. juni som jo er vår dag og feire sankthans på. Det var en stor opplevelse som vi fikk æren av å være med på.

Fredag reiste 6 stk ut på en sightseeing for å oppleve den sydligste delen av Öland. Per Lier var sjåfør for denne turen. De var fornøyd med turen og de mange opplevelsene øya kan by på.

Öland er et reisemål som kan anbefales, men helst utenom høysesong hvis du kommer uanmeldt! Det er lurt å ringe og bestille plass hvis du er avhengig av å reise i høysesongen - uansett hvilken campingplass du har tenkt å ligge på.

Lørdag reiste to enheter mot Åråshults Camping ved Gullspång for å oppleve denne spesielle campingplassen som noen av oss har opplevd før. Men dette er tydeligvis et populært sted hvor det vanskelig å få plass, så de ble litt slukøret når de måtte sette kursen videre hjemover.

De resterende fire ekvipasjene reiste til den nordlige halvdelen av Öland. Der fikk vi med oss guiding på Borgholm slott og Solliden, ferieparadiset til den svenske kongefamilien. Etter dette forlot vi Öland. Turen gikk til Gösjöbadets Camping ved Berga, en stille og enkel campingplass hvor vi bare skulle overnatte og dra videre dagen etter.

Søndag gikk turen videre til Katthult; Emils lille verden. Her var det akkurat sånn som det var i filmen ”Emil i Lönneberga”. Med snickerboa, flaggstanga hvor han heiste opp søster Ida og grisesnoen som Emil gikk på tur med, men i ny utgave.

Etter dette gikk turen videre til Jönköping hvor det ble litt kluss i veivalget, så gruppa ble delt i to. Vi fant hverandre igjen i Gullspång etter at Erik og Arnt hadde vært innom Åråshults Camping i håp om å få plass der for en natt. De fikk den samme beskjeden som de to enhetene dagen før om at det var fullt. Synd! Vi trodde det var fullt pga midsommar, men nei. Som sagt så fant vi hverandre igjen nede ved Gullspång sentrum, nærmere bestemt ved fotballbanen hvor det var mulighet for fricamping.

Der ble vi til dagen etter da turen gikk via Karlstad. Selvfølgelig måtte vi innom ”gubbdagis” (Biltema) og Bergvik kjøpesenter for å spise middag. Videre kjørte vi innom Esters kaffe ved Långserud E18. En koselig kafé med antikt interiør og en koselig gammel trädgård hvor du kunne sitte og drømme deg tilbake til da du var liten, for vi hadde jo en snittalder på 60! Etter dette ble det tatt farvel, men likevel så hadde vi følge til vi skilte lag, hvert til sitt.

Som skribent for denne turen så har vi bare positive opplevelser, og til dere som var med så vil vi takke for en kjempetur. Til slutt vil jeg få takke Arnt og Hilde for opptråkking av turen - midt i blinken!

Her er bildene fra turen:


Inngangen til High Chaperral.

Vandring inne på High Chaperral.

Hilde fant noen tøffe typer.

Tog tur med aktion.

Her blir vi utsatt for tog ran.

En forfriskning på El Toro

Westernshow med humor og aktion. Her er det en som blir skutt på taket og i fritt fall ned i bakken.
Hest og kjerreHjuldamper på MissisippiDanserinne fra Old MexicoTaco og tequila på en mexicansk restaurantBison kalver. De voksne er litt av noen beist.Tre spreke og blide indianerjenterServeringsdamen poserte foran kameraVelkommen til ÖlandLitt spesiell øl. En takk for att Erik og Gjerterud passet telte når de svenske grannene var borteSommerstemning på Eriksöre campingHer er det liv og røre hos lillebror med Max i fra Sverige på besøkVår Svenske venn Max fikk låne fotoapparatet og fikk tatt et bilde av fotografen for Cara-vennen.Max og Erik fikk en bra toneMidtsommeraften. Maistanga er reist og pyntet og det gås rund som om det skulle hvert et juletre. Denne dagen er like stor i Sverige som vi har 17 mai i Norge.Det er et stort arrangement og mye skal på plass. Karuseller, basarer og mye moro for små og store.Danseoppvisning fra lokal danseskoleMidtsommerpikene pyntet med blomsterkrans.Solnedgangen over KalmarHer skal vi inn og se på Borgholms slott.Modell av hvordan slottet så ut i sin tidHer slapper Arnt av før guiden kommer.Innsiden av det ene tårnet.Drottning VictoriaFeriestedet til den svenske kongefamilien. Sollidens slott ved Borgholm på ÖlandHer er det tydelig gartnere som steller hagen.Mens damene gikk og så på slott, gikk vi gutta og tok en kaffe på restauranten utenfor porten.Piknik før vi forlater ÖlandHer har vi tatt oss inn på Gösjöbadets camping Berga. Da har vi kommet  oss på fastlandet.Kveldstur på brygga nede ved strandaDa passer dette bra før vi hopper i sengaHer bodde Emil i Lønneberget, Katthult. Flaggstanga var den han heiste opp sin søster.Figurene Emil Spikka når han ble satt i Snikkerboa.Snikkerboa.Her bodde Alfred.Her tar vi en pause fra alle inntrykkene fra Emil’s litt skøyeraktig verdenHer har vi grisegnoen til EmilLettbilen til Erik når han er ute på bobilferie med Gjertrud. (Dodge Viper)En pust i bakken og en matbit smakte ved BruzaholmDet var fullt på Åråshults Camping så vi kjørte inn til sentrum i Gullspång og overnattet ved siden av fotballbanen.

Etter frokost så reiser vi hvert til vårt. Snipp snapp snute så var turen ute!

Tilbake


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn