Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Sommerferie Moseldalen

​Vi har lenge snakket om å reise til Moseldalen. Og endelig sommeren 2007 skulle det skje. Siste helga i juli etter å ha fylt opp campingvogna skikkelig i Puttgarten, dro Berg gruppen og fam. Lund, mot Moseldalen. Vi tok det rolig nedover, og etter 2 overnattinger, var vi ved Mosels utløp.

Tekst og foto: Eva og Tore Lund

Denne 544 km. lange elven som renner nordover fra sørøst Frankrike og møter Rhinen i Koblenz. Moseldalen er drøye 20 mil lang. Vårt første møte med Mosel var ved Koblenz ca. 70 mil fra Puttgarten, som egentlig er slutten på dalen. Her er den trang, med borg ruiner i åssidene sammen med vinranker i bratt terreng. Nærmere Trier vier dalen seg ut med større vinarealer i slakkere terreng. Vi syntes nok første halvdel på vår tur var den fineste delen av Mosel. Langs elven på begge sider, ligger det mange små koselige landsbyer.

Noen ganger bomma navigatøren litt, og vi havna i trange smug hvor vi egentlig burde holdt oss unna. Vi la oss først på campingplass Pommeren, for å ta utflukter derfra.

Plassen har svømmebasseng, og verten snakker flytende engelsk. Noe vi synes var fint, siden skoletysk'n ikke er stort å skryte av. Den første utflukten gikk til Burg Eltz, et stort eventyrslott, langt inni skauen. Slottet er i privat eie, og ble oppført på 1500 tallet. Det er ca. 1 drøy km. å gå fra parkeringen, og ganske bratt bakke… Vi hadde flott vær denne dagen, og etter å ha gått tilbake til parkeringen, oppover bakken denne gangen, lengtet vi etter iskaldt øl og hvitvin.

Vi valgte å flytte på oss etter noen dager, og reiste videre til Bernkastel, som regnes som perlen av Mosel-byene. En nydelig gammel by, med trange brostensgater og bindingsverkshus. Vi fant Camping Cueser Werth like utenfor byen, i passe gå / sykkelavstand, som lå på en halvøy midt ute i Mosel. Dette er et av Tysklands beste vindistrikt, og i åssiden over landsbyen, ligger borgen Landshut. Derfra er det flott utsikt over elven, og til vinmarkene som krabber oppover fjellsidene.

Det er ikke lett å stå opp tidlig i ferien, men det er utrolig hva man kan rekke hvis en får kreka seg opp samtidig med vinbøndene. En fin dagstur til Trier og Porta Nigra, som er på Unescos liste, bygd ca. år 200. Da vi var forsynt der måtte vi ta en tur innom Frankrike og Luxemburg. Vi var jo så nærme. Det ble fin rundtur på 25-30 mil.

Etter ei uke i Moseldalen skrådde vi over til Rhindalen for å ta noen dager der også. Syntes nok ikke det var like fint der, dobbeltspora jernbane på begge sider med mye godstrafikk i en trang dal blir masete, og været gjorde sitt. Bløtt. Elvene er veldig trafikkerte med fraktebåter og elvecruisebåter, spesielt Rhinen.

Tyskland har mye å by på og, det kan være lurt å svinge av autobahnen og kjøre litt småveger. Mat og drikke er billig, bensin og camping er vel nesten som hjemme. Vi vil gjerne anbefale Moseldalen, det var en fin opplevelse. Vi er ikke så verdensvante, så da er det veldig koselig å ta langturer sammen med noen, og får man problemer er hjelpen nær.

God tur neste sommer!

Hilsen Eva og Tore Lund

Noen bilder:


Fehmarn Belt Camp

​Burg EltzBernkastel

​Bernkastel​

Utsikt fra Landshut, Bernkastel

Ballongferd

Cochem - "hovedstaden" i Moseldalen

Det gikk akkurat ikke...

Kellerwaldt

Kokken Kai

​Rhindalen


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn