Egne aktiviteter

 

 

Bowling og pizza!http://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Invitasjoner 2015/bowlingogpizza2022.aspxBowling og pizza!19.10.2022 08:00:00
Medlemsmøte hos Bobil og Fritidhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Medlemsmøte-bobilogfritid.aspxMedlemsmøte hos Bobil og Fritid10.11.2022 17:30:00
Invitasjon til julematmøtehttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Julematmøtet-2022.aspxInvitasjon til julematmøte23.11.2022 15:00:00

NBCC Aktiviteter

 

På Norgestur sommeren 2020

​Evy Kristin Wengen-Sørensen la ut mange flotte bilder på Facebook fra ferieturen Norge rundt som hun og Jan Erik hadde denne sommeren sammen med Kari Berit og Jan-Petter.
Redaktøren spurte og fikk ja til å bruke det i bladet og på nett og Evy skrev til og med litt forklarende tekst!
Tusen takk skal du ha, Evy!

Tekst og foto: Evy Kristin Wengen-Sørensen ​

Onsdag 27. mai dro vi av gårde på Norgesturen vår og første stopp ble på flotte Bie camping i Grimstad. Videre gikk turen til Mandal og Sjøsanden camping hvor vi lå i pinsen i 5 døgn. Her var det lange strender og flotte turområder. Videre til Flekkefjord bobilparkering, fin plass ved vannet og like ved sentrum. Her var det mulighet for å kjøre dressin på en nedlagt jernbane, noe gutta prøvde seg på! ​


De neste tre døgnene lå vi på Mosvangen camping i Stavanger. Kort vei til Brustad-bua/Joker butikk med eget bakeri med de deiligste bakevarer. 

Ferden videre gikk til Voss camping, to døgn der. Videre over Vikafjell og Gaularfjell i fint vær, over fjell med snø og dype daler i retning Nordfjordeid bobilparkering. 
Så videre til flotte Kviltorp camping i Molde, hvor vi koste oss i to døgn. Fin sykkeltur inn til sentrum. Neste stopp på Storsand gårdscamping i Malvik, flott plass med utsikt over Trondheimsfjorden.
Fra Malvik til fiskecamp i Namsos; Bjøra camping. Så videre til Sandnessjøen bobilparkering, videre til Mo i Rana, over Saltfjellet til Fauske bobilparkering.
Videre fra Bognes til Lofoten og Lødingen stellplass, hvor gutta fikk være med en kjentmann ut å fiske. De fikk mye fisk på under en time, så da ble det fiskemiddag på oss!
Videre kjørte vi til Uttakleiv camping helt uti havgapet. Der håpet vi på midnattssol, men det kom noen små skyer og dekket litt av sola. Fine turmuligheter her.
Dagen etter kjørte vi litt rundt og tittet i Reine og i Nusfjord og la oss til i Kabelvåg på fine Sandvika camping hvor vi lå i to netter. ​
Videre til Oppmyra camping på Myre i Vesterålen som var en fin plass ved havet. Dagen etter kjørte vi ut til Nyksund for å kikke, men her var det smale veier! Dette var Vesterålens nest største og ytterste fiskevær på 1900-tallet og ble fraflyttet i 1970, men i dag er stedet under full restaurering! Vi spiste en god middag der.
Videre forbi Sortland og til Andøya hvor vi «fricampet» sør for Bleik. Her hadde vi en nydelig ettermiddag og kveld med 23 grader og skyfri himmel og MIDNATTSSOL!
Vi kjørte på vestsida av Andøya videre til Andenes, over til Gryllefjord med en fin ferjetur og da var vi på Senja! Kjørte til Fjordbotn camping og feiret St. Hans der med grilling og bål. 

Etter to dager dro vi til Tromsø Lodge & camping. Vi hadde en fin dag i Tromsø by! Tromsø var turens mål, og da vendte vi nesa sørover, og havnet på Ballangen camping, like sør for Narvik.
Saltstraumen ble neste stopp – på Elvegård camping. Her koste vi oss i to dager i nydelig vær.

Det ble rib-tur på gutta og leie av ATV! Videre mot Furøy camping. Vi stoppet ved Svartisen og la oss til på fine Furøy camping, med bademuligheter og flotte turmuligheter! 

​​De andre dro videre nordover og vi sørover til Føllingstua camping ved Snåsavannet. Vi måtte innom Trondheim by og fikk plass på bobilparkeringa i sentrum og hadde fin dag i Trondheim by! Plutselig var vi på Lillehammer camping hvor vi lå i to dager! Det var fin sykkelsti til sentrum og opp til Maihaugen. Vi avsluttet ferien med en nydelig solnedgang på Lillehammer camping. ​​

​Det ble 39 døgn på denne flotte Norgesturen vår! Med bare 4 regnværsdager og resten sol og sky. Jan Erik og jeg takker Kari Berit og Jan-Petter for en flott tur!
Evy 

Redaktøren takker og håper bilder og tekst har havnet noenlunde rett! Takk igjen, Evy! Håper disse bildene kan pirre neste års reiselyst!


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn