Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Reisetips: Nord-Skjælland

​Tekst og foto: Elisabeth S Bjørnstad

Det sies at nordmennene elsker Danmark, og det skal nok være sant. I alle fall har vi feriert mye der, og vi har mange gode minner. ​

I de seinere årene har Danmark invitert på svært gode fasiliteter på campingplassene, men det skal ikke legges skjul på at prisene har skutt i været siste tre år. Vi erfarer at Danmark er et dyrt ferieland, men maten er rimelig i butikker og opplevelsene får heller få hovedfokus. Nord-Sjælland er et spennende reiseområde, og vi har prøvd oss der. I Danmark anbefaler vi å ha en del kontanter da bruk av bankkort koster en del i avgifter/gebyrer.

Langs nordkysten er det utallige muligheter for svært gode naturopplevelser, men regn med vind! Steile bakker med mosegrønnkledde hellinger, skog som er utrolig god å vandre i, strender med hvit sand, småbyer med herlige spisesteder og «vannhull». Jeg nevner bare Hillerød, Frederiksværk, Hundested, Liseleje og Tisvildeleje. Disse stedene ga oss veldig mye og vi er rike på minner derifra.

Hillerød er en vakker by, men har også en fantastisk bycamping med et herlig vertskap! Dette stedet må bare oppleves! Her har du kort gangvei til gode opplevelser og kultur. Hillerød er vakrest når det blomstrer som mest – om sommeren. Byen byr på god kultur og bra med shopping, samt glasskunst.

Frederiksværk med sine gamle murede hus og trebygninger, broer og elver, utgjør en dag med utforsking av mye. Gode butikker, rik på kultur og vakker bykjerne.  Også kjent for sine eldgamle treskip og kanoner som det lages i haugevis av herifra til den danske krigsflåte.

Hundested ligger bare der midt mellom hav og fjord, og innbyr vel ikke direkte, men må oppleves. Vi skulle bare være der en natt, men ble tre. Det sier litt...

Hundested er ofte kiternes og windsurfernes feriested nr. 1, og det blåser støtt.

For bobileierne er det en god stellplass i havna og her får du med deg seilbåtenes liv og laden. Det kommer av og til store kuttere inn med bl.a. fersk fisk og reker, så ta for deg, men ha nok danske kroner! 

Tisvildeleje er danskenes store feriemål, og her er ofte ikke plass til verken bobil eller vogn. Det er trangt, men utrolig spennende med dette reisemålet i form av en skog med masse dåhjort og andre dyr. En herlig morgen med kameraet klart og tåke – ja, du får se vakre dyr på nært hold og i frihet! Et ypperlig «sommersmultronsted», men akk så trangt og parkeringsmessig vanskelig, men kanskje en for- eller ettersesong byr på muligheter? Oppe på klippetoppene går det utmerkede gang- og sykkelstier og vi syklet der i timevis for opplevelsene og naturen. I høysesongen finner du utmerket glasskunstutsalg og utrolige mange gode is-utsalg.

Danskene har mye å by på, så ta deg en tur hit til Nord-Sjælland!

​Her er noen bilder:​

Strandlinjen ved Tisvildeleje

Frederiksverk
​​
Tisvildeleje

​Hundested 


 


 


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn