Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Fra Trømborg til Santa Pola

Vi kjøpte vår første bobil i 2006. Siden den gang har vi hvert år den første uken i september tatt en høsttur, alltid på fjellet, og alltid på nye steder. 

Tekst og foto: Torhild Filtvedt

Ingen av oss er i jobb lenger, og i år ble det derfor mulighet for en annerledes tur enn før. Vi hadde ikke funnet reisemål enda da vi en onsdag kveld satt og snakket om hvor ferden skulle gå. Vi kjører alltid etter været og liker å være mye ute. 

Der og da bråbestemte vi oss for å prøve å dra til Spania. Vi hadde lenge tenkt på Europatur, men både tidsbruk og å dra alene hadde gjort at vi kviet oss litt. Vi har ikke vært lenger enn nord i Tyskland tidligere, og ferden viderekartsantapola.jpg virket "litt skummel".

Vi fant ut at vi spør om reiseråd hos Iren og Magne, og drar så fort vi kan - og vi snur hvis vi synes det ikke funker. 

Vi la ikke opp noen rute, men brukte metoden "veien blir til mens du går...". Vi utstyrte oss med grønt kort, pass, helsekort, CCI kort, Europakart, noe Euro samt nødvendig mat og klær og friskt mot. Vi måtte være hjemme igjen til 24. september, pga sykehustime.

Fredag formiddag 6. september - 2 dager etter, var vi reiseklare, og dro i vei på E6 nedover svenskekysten. I tillegg til fysisk kart, brukte vi GPS i bilen og Googlemaps-appen. For å finne campingplasser på turen, googla vi camping i området vi tenkte å overnatte. Vi hadde også app for dette, men syntes den var vanskelig å bruke. Hele turen brukte vi litt tid hver dag på å finne campingplasser - vi fant fort ut at opplysningene om plassene som lå på nettet, ikke stemte i flere tilfeller. Dette gjaldt blant annet åpningstider. Vi dro på en tid av året hvor plasser var stengt eller hadde redusert åpningstid. 

Campingplasser er ikke skiltet fra motorveiene - bare fra de mindre. Vi oppdaget at vi burde hatt ACSI-kort. Dette ble det spurt etter på nesten alle campingplassene vi var. Vi valgte å bruke campingplasser, både fordi de er godt sikret, alle ble låst om kvelden og fordi vi er gjester i de landene vi var. Vi synes det er hyggelig å støtte dem som har dette som næring og legger godt til rette for oss som er på tur. Det var for øvrig meget god standard på plassene. Det gikk greit å gjøre seg forstått med engelsk, litt tysk og fransk fra skoletiden. Prisene lå på ca 250 kr. Overalt var dusj inkludert.

Vi har BroBizz som vi tenkte å benytte på bruene, og for sikkerhets skyld sjekket vi på nettet om opplysningene som lå inne, var i orden. Det var de ikke! Nytt kredittkort siden sist og ny e-postadresse skapte trøbbel. Men en telefon til selskapet løste saken. Tips: Sjekk dette før du drar! Det blir en del billigere hvis man har denne brikken. Vi kjørte Øresundsbrua i veldig vind og regn. Det opplevdes ubehagelig fordi vinden tok godt tak i bilen. Vi har nå en helintegrert bil, og en slik tur over brua var ikke så ekkel da vi hadde halvintegrert. Erfaringen var at vinden tok mindre tak i den.santapola2b.jpgStranda på La Ballena Allegre

Første natten campet vi på Nyborg Strandcamping like etter Storebæltbrua. En gåtur langs stranden på morgenen i fint vær var deilig før vi dro videre.

Vi valgte å kjøre hele veien i stedet for å ta ferjer. Vi kjørte vei 45 og 7 til Tyskland, og tok inn på A7. Det var mye veiarbeid og lange køer, godt vi hadde tiden for oss. Vi campet denne kvelden i nærheten av Göttingen. 

Dagen etter reiste vi videre på A6 - også med mye veiarbeid. Vi kjørte forbi Frankfurt og til den franske grensa, på A36. Vi campet denne natta på Le Chapeau Chinois, ved Villersexel, en liten landsby. Koselig å se Frankrike fra småveier.

Den fjerde dagen kjørte vi gjennom mange koselige landsbyer. Vi campet på la Garenne, i nærheten av Valence, syd for Lyon. På veien nedover passerte vi Pyreneene på grensen mellom Frankrike og Spania.

Neste overnatting ble på la Ballena Allegre på Costa Brava - på den spanske østkysten. Dette var en veldig stor og påkostet plass med alle fasiliteter, til og med automat som vasket toalett-tanken innvendig. Vi hadde dårlig vær der, så det flotte uteanlegget med bassenger, store uterestauranter osv, var helt tomme for folk.3b.jpgFra turiststedet Pineda de Salou

Vi kjørte videre nedover, og jammen traff vi på Barcelona i rushtiden. Men det gikk veldig fint. Vi tok kvelden på Camping La Pineda de Salou litt sør for Terragona. Bra plass med gode fasiliteter. Svømmebasseng her som på nesten alle de andre plas-sene vi var.

Det skulle vise seg at vi "ufrivillig" skulle bli her et par dager. Målet for reisen vår var Santa Pola hvor Torhilds to søstre har sine feriehus, og vi tenkte å komme på overraskende besøk. Vi var nå drøyt ca 40 mil fra målet vårt. Via naboens TV oppdaget vi at det var et forferdelig uvær sør for oss. Vi fikk satt på spansk TV og fulgte nedbør- og flomdramaet minutt for minutt. Vi hadde flott norsk sommervær og tok oss sykkel- og gåturer i området mens vi ventet på at uværet sør for oss skulle gi seg. Vi var spente på hvordan det sto til med søstrene og svogerne våre, og tok en telefon som overrasket dem og beroliget oss. Alt var bra, men de hadde vært uten strøm og hadde forbud mot å gå ut.santapola4b.jpgUtsikt over en del av Santa Pola

Lørdag kjørte vi videre, spente på hvordan veiene var. Flommen hadde trukket seg tilbake og vi kjørte motorveien som vi følte var det sikreste da. Velkomstkomiteen ventet på oss i Santa Pola, på Camping Bahia. Fin plass nær byen. Santa Pola har lange strender, mange fine spisesteder, marked og det man synes er hyggelig å oppleve på tur.

Oppholdet i Santa Pola varte i tre dager før vi satte nesa hjemover. Kjørte kysten oppover, var innom Benidorm og Altea blant annet. Det var store landbruksområder med mye frukt-dyrking, spesielt rundt Valencia. santapola6b.jpg​Sanitæranlegget ved Campoing La Mer, Agde

Overnatting ble ved Peniscola mellom Valencia og Terragona. Det er mange fine rasteplasser langs veiene i Europa. Denne dagen besøkte vi et gammelt slott/festning - La Salses - like ved Perpignan, når vi stoppet for lunsj. 

Neste natt ble ved Agde, ved kysten i Frankrike, like etter grensen. Her var plassen stengt, men i baren traff vi vertinnen, som vennlig viste oss en plass. 

Veien gikk videre, langs småveier så vi kose-lige områder med vakker kyst, innland, åser, småbyer, borger og store fruktområder. Om kvelden slet vi igjen for å finne plass, fant flere, men alle var fulle. Men det løste seg denne kvelden også. Chante-Merle var en enkel plass ved en liten landsby i nordre delen av Frankrike. ​santa-pola9.jpg

Fredag 20. september var det 11 grader om morgenen. Uvant for oss som nå var vant til gode sommer-​​temperaturer. Vi kjørte stort sett motorveier til Metz, like før grensen til Luxembourg. Vi hadde en hyggelig opplevelse denne kvelden. Som vanlig slet vi litt med å finne camping. Vi stoppet ved en restaurant som lå ved et kryss "midt på svarte skauen". Her spurte vi etter en angitt plass (det var ikke alltid de lå inne på GPS). En kar forklarte så godt han kunne, men noen ganger er språket en utfordring. Dette observerte tydeligvis noen av gjestene. Da vi hadde kjørt en stund, kom det en bil bak oss som blinket og tuta. Vi stoppet, litt usikre på hva dette var... Men, et trivelig par kom ut. De fortalte at de hadde hørt oss spørre veien, og vi kunne bare følge etter dem, de skulle rett i nærheten. Så hyggelig og omtenksomt! Godt med en sånn opplevelse for slitne og trøtte turister. Vi kom til en koselig plass, Les Boudes de la Moseele i Liverdun, litt sør for Metz. 

Lørdag gikk veien gjennom Luxembourg, videre vei 53 Trier- Cochem - Bonn - Köln. Kjørte gjennom vakre Moseldalen hvor vi ville stoppe og spise lunsj. Dette ble en utfordring. Ikke en ledig parkeringsplass å finne, lite med rasteplasser. Endte opp på et stoppested for båter, egentlig ikke lov å parkere, men det gikk bra. Været var nydelig denne dagen, og vi kjørte gjennom vakre småsteder og så de fine drueområdene i dalsidene. Det var utrolig mange syklister på de fine sykkelveiene. Denne kvelden endte vi opp i nærheten av Solingen. santa-pola10.jpg 

Søndag gikk ferden videre oppover i Tyskland. Mye veiarbeid, og godt å kjøre motorveier på søndag - mye mindre trailertrafikk. Jammen ble det en stopp i nærheten av Flensburg for å handle litt, lønnsomt å handle før vi kom hjem.

Fjordlyst Camping ved Aabenraa ble siste overnattingen på turen.
Mandag ble det raskeste veien hjem, var ved hytta i Skjeberg på kvelden - og rakk det vi skulle kl. 8.30 neste morgen.

Vi kjørte hele turen på en blanding av motorveier og mindre veier. De "nest største" veiene var veldig bra, men tok noe lenger tid da de gikk innom noen av byene. Noen av motorveiene var avgiftsbelagte. De fleste måtte vi trekke billett i en bomstasjon da vi kjørte innpå og betale da vi kjørte av. Noe forskjell i pris, motorveiene i Spania var generelt dyrere å kjøre på enn de franske. I Tyskland var det ingen bomavgift på de veiene vi kjørte.

Vi oppdaget at Ingvars kredittkort ikke fungerte, da blir det lett litt stress. Da er det godt å være to og ha flere kort. 

Vi oppdaget også at smale gater med parkering på begge sider kunne være en utfordring for bil og fører.

Men turen gikk flott og vi fikk en herlig opplevelse! 

Så ta en tur du også!

​Redaktøren takker Torhild (og Ingvar) for at de delte de flotte opplevelsene med oss andre. Jeg regner med at dere liker å lese slike artikler, så hvorfor ikke bidra med noe selv også. Det er garantert noen andre medlemmer som setter pris på det! Jeg redigerer og justerer rettskriving osv om nødvendig, så sett i gang. Knot ned noe fra en trivelig tur du har hatt, legg ved et par-tre bilder og send det til meg. Da blir både jeg og dere andre glade! :-)


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn