Egne aktiviteter

 

 

Bowling og pizza!http://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Invitasjoner 2015/bowlingogpizza2022.aspxBowling og pizza!19.10.2022 08:00:00
Medlemsmøte hos Bobil og Fritidhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Medlemsmøte-bobilogfritid.aspxMedlemsmøte hos Bobil og Fritid10.11.2022 17:30:00
Invitasjon til julematmøtehttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/Julematmøtet-2022.aspxInvitasjon til julematmøte23.11.2022 15:00:00

NBCC Aktiviteter

 

Tour Praha 2014

​​Vår avdeling informerte tidlig i vinter om tur til Praha i påsken. Berit og jeg meldte tidlig vår interesse, og det gjorde et tjuetalls andre medlemsfamilier også. Etter at årsmøtet formelt var avviklet, fikk vi den første noe mer detaljerte orientering om hvordan turen var tenkt gjennomført, og på medlemsmøtet i Askim noe senere, var detaljene kommet på plass.

Tekst: Tor Ulf Bygmester. Foto: Tore Håvak og Magne Storlien

Tilbake

Magne og Iren samt Tore og Marvel fremsto som Tour-verter og allerede på dette stadium ble reiserute med nøyaktige GPS-angivelser helt frem til Campingen i Praha og hjem igjen tilgjengelig. Det var ikke noe krav at alle måtte reise sammen og samlet, men tilbudet var der for de som ønsket det. Berit og jeg, (sære som vi er) valgte vår egen reiserute og møtte frem på Trio Camp i Praha samme dag som alle andre Tour-deltakere.

Turen hjemmefra og til Trio Camp, hadde gått knirkefritt for alle sammen. Noen ferget fra Gøteborg til Kiel, noen kjørte broer i Danmark, eller ferget Rødby – Puttgarden, mens andre kom via Spania på tur hjem fra et lengre opphold ved solkystens varme strender.

Ankomstdagen – søndag den 13. april, fremsto som en drøm i varmt vårvær og blomstrende frukttrær rundt oss på alle bauer og kanter. Det var dette vi hadde drømt om lenge, og vi åndet blomsterduften, så på solen og kjente svetten presse på.

Det er da, etter mil etter mil på motorvei og du plutselig befinner deg et sted som kunne minne om «Edens have», at en liten boks fra «taxfrien» lesker strupen på en fornøyelig måte. Du tillater deg et langt rap, snur deg rundt om noen hørte dine uvaner, nei ingen der og da, så kommer en liten fjært, og du kjenner at livet er på din side, og så absolutt verdt å leve :-)

​«Knerten» (vertskapet) inviterte ganske umiddelbart på spekemat, øl og akevitt for de som kunne tenke seg det. Det gjorde vi alle som en, og etegildet ble særdeles godt mottatt. En etter en forsvant vi hver til vårt og innen midnatt var det stille over alt.

Aud og Helge koser seg med spekematVi hadde det flott blant blomstrende frukttrær på Triocamp
Trond guide til venstre kunne alt om Praha

Mandag var det programmert en guidet tur til Praha sentrum. Etter en liten spasertur fra campingen, tok vi buss et lite stykke for så å gå over på Praha’s undergrunnsbane inn til sentrum. Billetter fikk vi kjøpt på campingen og det var svært rimelige billetter etter norske forhold. Alle fra fylte 70, reiste til og med helt gratis! Guiden var en lugn type som viste oss rundt og forklarte det meste. Han ga oss sitt visittkort, og det var bare å ringe om vi trengte hjelp eller hadde spørsmål mens vi var i Praha. Det kaller jeg god service. Vi avsluttet dagen med festbord bestående av tsjekkisk tradisjonsmat i store mengder.

Her er de fleste treffdeltakerne foran nasjonalmuseet mens Trond guiden forklarer

​Ellers var det tilbud om båttur/elvecruise på Moldau. Det gikk buss direkte fra campingen og retur. Det var en koselig rolig båttur med masse god mat og drikke. En blomst av en ung dame trakterte trekkspillet om bord helt fortreffelig, så Arnt kunne ta fri denne kvelden. Ingen klager og godt humør var konklusjonen i bussen hjem.
Iren på båttur med Karlovbrua som kulisse

Erik, Gjertrud, Turid og Kjell koser seg

Et annet tilbud en av kveldene var et Folkloreshow med dansemuligheter, ispedd et herlig måltid med valgfri drikke. Buss var satt opp på samme måte til og fra campingen. Her ble jeg jammen engasjert av en folklore-blomst som ville ha meg med på gulvet i en ringdans. Selvfølgelig var jeg lett å be som alltid. Jeg la godsiden til og fikk mye moro ut av det lille stuntet. Har ikke glemt det enda, da sju.

Hmmm - feil folklore-blomst, Tor Ulf! :-)

Jeg var jo på ingen måte alene om å få slik fremmed behandling på dansegulvet, så det er fler av oss som nyter glede av det enda – både gutter og jenter – tror jeg.
Tor Ulf, Berit, Hilde og Arnt venter på servering

Vi hadde i utgangspunktet kun en «fridag», og mange av oss tok en bytur på egenhånd denne dagen. Den siste dagen skulle vi besøkt en vingård, men fordi guiden ble forhindret, tok de fleste av oss en ny bytur.
Venter på bussen ved resepsjonen på Triocamp

Iren inviterte med alle som ville på omvisning i slott og kirke. Noen av oss som bare vandret omkring og nøt den fantastiske storbyen enda en dag, kjøpte oss gulasj-suppe til lunch, servert i brød. Det var såpass spesielt at det måtte foreviges.

​Avreisedagen opprant i sol, og de fleste smilte og takket for seg med klemmer og faste håndtrykk. Oppholdet i Praha hadde absolutt svart til forventningene. Noen mimret til og med om en tilsvarende tur til Tallin neste påske, men tiden får vise. Noen i selskapet ville fortsatt feriere videre, andre reiste på egenhånd, mens hovedbølet satte kursen mot Kiel for å ferge til Gøteborg og derfra videre hjem til Østfold.
 
Berit og jeg valgte en rolig tilbaketur via broene i Danmark og hele svenskekysten opp til Strømstad. På Strømstad camping traff vi medlemmene Berit og Harald, Liv og Olav som hadde tatt seg en «Harrytur» denne weekenden. Der dukket jammen Hilde og Arnt også opp på vei hjem fra Praha, men de måtte bare haste videre for å rekke tidligere inngåtte avtaler hjemme. Men vi tre ekvipasjer som ble igjen fikk oss et lite «minitreff» i vårsola.
 
Vel hjemme igjen, nå når alt er kommet litt på avstand, er Berit og jeg enige om at vi har hatt en minnerik og hyggelig påskehelg. Tusen takk til avdelingen vår som arrangerte turen, og til et glimrende vertskap som tok ansvar for opplegg og gjennomføring. Terningkast 6.

 


Tor Ulf ble imponert av gulasj-suppa! Foto: Tor Ulf
Nydelige tulipaner ved Karlovbrua med Praha slott i bakgrunnen

Redaktøren takker Tor Ulf for at han delte sine inntrykk med oss andre


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn