Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Høsttreff på Støa camping

​​​Høsttreffet på Støa Camping 1999

Tekst og foto: Magne Storlien

Tilbake

Første helga i september satte et kvart hundre personer fra NCC avd Askim og omegn hverandre stevne ved Braskereidfoss. Dette fordelt på 10 ekvipasjer og ei hytte. Vi ble hyggelig tatt i mot av det eldre vertsparet og vist til et eget område nede ved Glommas bredder, men likevel kort vei til sanitærbygget og kiosken.

Været var helt topp hele helga og Harald og Jan tok årets siste bad i Glomma, dessverre uten at fotografen var våken! Vikinger – for vannet var ikke så varmt…. Fredag bare koste vi oss ved langbordet. Praten går alltid lett og tida fort slike fine kvelder.

Lørdag formiddag gikk ferden nordover - til Jømna og Bjølsethfabrikken. Vi fikk en fin omvisning som aldeles ikke gav undertegnede noe mindre lyst på en ny Bjølseth….
Det var artig å se hvordan vognen “vokste fram”. Her var det ingen tvil om at det gode håndverk og kvaliteten ble satt i høysetet.
 
Omvisningen ble avsluttet med kaffe og mange benyttet anledningen til å stille flere spørsmål. Vi overleverte et minne fra oss, mens vi fikk slipsnål, nøkkelring og T-skjorte. Så ser du en trivelig person i hvit T-skjorte med et brunt bilde av en gammel Chevrolet med en Bjølseth på slep på, da er det høyst sannsynlig en av oss! 

Det var et imponerende syn av leveringsklare Bjølseth’er som stod utenfor fabrikken. Alle var solgt. Av årets produksjon var det kun 16 vogner som ikke var solgt da vi var på  besøk!

Etter Bjølseth gikk ferden til Skogbruksmuseumet på Elverum. Jeg har vært der flere ganger før, men det er likevel mye spennende å finne der. 

På lørdagsettermiddagen – etter at Norge hadde beseiret Hellas i fotball på TV’n – ble det langbord som seg hør og bør. Og praten gikk som vanlig lett.

Søndagen kom med like vakkert vær. Det var derfor deilig med en liten skogstur, tippetrimmen, på formiddagen. Men av en eller annen årsak var det vanskeligere å finne spørsmålene enn å svare på dem….

Etter kaffelangbord med premieutdeling var det tid for oppbrudd. De fleste av oss tok omveien om Løten og lysstøperiet i det gamle brenneriet. Her var det “bærre lækkert” og madammene handlet….

Etter min mening; et perfekt treff! Bra vær, interessant program og positive, trivelige deltagere! Så takk alle sammen for trivelig samvær!

Men - jeg drømmer fortsatt om durende traktorer på brua….

Her er noen bilder:

 
 
 
 
 
​​ 
 

 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn