Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Ænslestreffet 2016 - en fulltreffer!

​Årets Ænslestreff på Helgøya i regi av NBCC avd. Hamar og omegn ble virkelig en fulltreffer! Over 250 mennesker fordelt på 127 vogner og bobiler koste seg i strålende vær hele helga fra 3. til 5. juni.

​Tekst og foto: Magne Storlien

Værgudene er det en fordel å ha med på laget og i år spilte de definitivt på samme lag som oss campister. Ikke bare holdt de Mjøsa «nede», men de overøste oss med nydelig sommervær hele helga. Tidligere år har man måtte «rømme» til både Vikingskipet og Veldre Sag, men det er nå best på Skurven, en grønn oase beliggende på Helgøya – midt i Mjøsa.

Når vi ved 18-tida på fredag nærmet oss Tingnes i kveldssola og skuet utover mot brua over til Helgøya passerte jammen Skibladner - en helt perfekt start! Vi sjekket inn og så godt som alle var allerede på plass og potetskrellingen og kålsnittingen var nesten ferdig. Så Iren og jeg rigget oss til på anvist plass og koste oss med å hilse på gamle venner og bekjente. Det begynner å bli en del av dem etter hvert, og veldig mange deltok på dette treffet. Under nabomarkisa satt det en gjeng og spilte trekkspill, så det ble en veldig trivelig fredagskveld på oss.

Lørdagen startet som vanlig speaker Rolv med «vekkelses-fanfaren» i form av «God morgen Norge» med Knutsen og Ludvigsen gjallende på høyttalerne litt før klokka ni. Det har etter hvert blir tradisjon det. Etter en solid frokost ruslet vi bort for å se på alle de mange utstilte campingvognene og bobilene som Høisveen Caravan i Brumunddal hadde fraktet til Skurven. Her var det litt for enhver smak, men siden vi byttet bobil i fjor nøyde vi oss med å kikke!

Så tok vi oss en sykkeltur og med litt elektrisk hjelp gikk bakkene som en lek innover Helgøya. Veikantene var vakkert dekorert fra naturens side med utrolig mange forskjellige sommerblomster og utsikten over Mjøsa og Tingnes var upåklagelig. Herlig!

Treffets høydepunkt er som vanlig fleskesteikinga ved Mjøsas bredd. Veldig mange av treffdeltakerne tar sin tørn med steikepanna og de gode replikkene rundt bålet sitter løst. Her overlates intet til tilfeldighetene! Det er godt organisert med ilegg av flesk, vending i panna, mottak av ferdigstekt og tømming av fett. Og Simen var en glimrende fyrbøter – lurer på om har fått framtidig jobb med å fyre på et visst sted – og hadde lagt seg i hardtrening! Men god organisering er helt nødvendig når hele 75 kilo flesk skal steikes! En hel gjeng med trekkspillere og en gitar sørget for underholdning til arbeidet og bidro til den gode stemningen.

Presis klokka fem hadde alle benket seg ved bordene og før serveringen tok til ble Rolv og Tove Bråthen ropt fram og de ble utnevnt til æresmedlemmer i NBCC avdeling Hamar og omegn! Vel fortjent etter utallige års innsats for klubben, både lokalt og sentralt.

Så kunne serveringen begynne og også her viste arrangørstaben at de kunne sin jobb. I løpet av drøyt 31 minutter fikk 260 personer servert middag. Det vil si en porsjon hvert 7,25 sekund! Som vanlig smakte maten helt nydelig - vi hadde jo laget den selv! I hvert fall nesten.

Etter hvert spilte Bære Kåre opp til dans slik han også gjorde på fredagskvelden. Og dansegulvet ble flittig benyttet, mens mange bare satt og koste seg og skravlet med naboen over et glass med noe godt i. Det ble en fantastisk avslutning på en like fantastisk lørdag. Vi tok kvelden tidlig, for vi reiste hjemover allerede halv åtte søndag morgen på grunn av en konfirmasjon.

På vegne av gjengen fra NBCC avd. Askim og omegn vil jeg takke for nok et suverent arrangement. Og når værgudene i tillegg stiller opp slik de gjorde nå, så ble dette et treff for "midtsidene" i minneboka!

Her er 13 bilder! 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn