Egne aktiviteter

 

 

NBCC Aktiviteter

 

Å jul med din glede, og barnlige lyst...

Eia var vi flere, men det var nok vinterens influensa som gjorde at noen meldte avbud, men de som kom – og vi som var der – hadde det veldig bra sammen! Programmet var som vanlig enkelt, men flott. Tradisjonen tro har vi et sterkt musikalsk par i våre egne rekker, og takk for det.

Tekst og foto: Elisabeth S Bjørnstad 

Eli og Jenny startet sin vakre taffelsang etter at Elisabeth hadde ønsket velkommen til den yngste på 1 måned og den eldste litt over 70 pluss, og alle andre derimellom! Her var det rom for alle, og hjertevarmen og sjarmen var i fullt monn da de yngste gutta rundt 1-3 år tro til med egenimprovisert danseforestilling mens Eli og Jenny ga oss julesanger som perler på en snor. Barna hang med på noen av de kjente kjære sangene, og det er tydelig at julen har satt sine spor og at enkelte melodier fenger mye.

Eli fikk samlet alle ungene i en halvsirkel foran seg, og tok for seg en fremstilling av et eventyr som hun hadde bygd sin egen fortelling på. Ungene var særs lydhøre, med på bevegelsene og lydene underveis, og ikke minst – avsluttet i fri stil med å sørge for at vinden blåste rette veien….

På kjøkkenet hadde Lillian og Solveig vartet opp med både pølser, saft og kaffe, og dertil servering av medbrakt. Barn og voksne koste seg med alt de fikk på sine asjetter, og rød saft hører en slik ettermiddag til.  Kaffen gikk ned, og barna begynte å bevege seg på gulvet under leiting etter nissefar! Ho Elisabeth hadde jo sagt at han var på vei fra Kina, og nå var nesten over Sverige. Det var et knøtt som uttrykte at det ikke var mulig å lande på Rygge, men så sa en annen at det var da Rudolf og sleden oppi nordlyset som skulle dette ned her, så Rygge var fort glemt! Det kom også fram at både barn og voksne hadde sett på Snøfall, så historien om Rudolf, nordlyset, nissen, Selma og Winter satt godt i.

​Vi tok fire gode runder rundt juletreet i to store ringer. Det ble bra stemning og under sangen På Låven Sitter Nissen var det nesten som om taket løftet seg. Ventet noen på nissepose tro? Elisabeth sa at nå – nå kom han snart – og alle barna fløy til alle kanter og sjekket i lokalet, og etterhvert samlet seg så på midten av gulvet da vikarnissen steppet inn og sa Hei – Er Det Noen Snille Barn Her? Jaaaaaaaa!

Det gjør noe med meg som voksen når jeg ser barna med forventningsfulle øyne til nissefar, nisseposen og hva som dukker opp av denne. De takket alle barna, og veloppdragne som de er – endte disse to timene sammen på en flott måte. Det er godt å samles, det er godt å yte noe til disse små som en eller annen gang kan være den som bærer historien og avdelinga videre.

Takk for flott juletrefest, takk
for at du kom og gjorde dagen
til avdelingen super!

 Og så kommer det noen bilder:


Gutta boys med egenimprovisert juledansEli får ungene med seg til vindens bevegelser i eventyret


Nå, nå kommer'n - hør a! Nissen er på vei!


Juletreet stod han av, og med mange småtroll måtte vi passe på julekulene!


Vikarnissen hadde med poser til alle barna


 

Annonser

 

 

Facebookhttps://www.facebook.com/nbccaskimFacebook
Ut på tur!https://www.facebook.com/groups/nbccaskimutpaaturUt på tur!
Grasrotandelenhttp://www.nocc.no/lokal/askim/Sider/grasrotandelen.aspxGrasrotandelen
Ferda Mysenhttps://www.ferda.no/avdelinger/mysen/Ferda Mysen
Stamsaas Fritidhttps://stamsaasfritid.no/Stamsaas Fritid
Norum Bobilgårdenhttp://www.norumbobilgaarden.no/Norum Bobilgården
Bobil og Fritid AShttps://www.bobilogfritid.noBobil og Fritid AS
Slitu Karosseriverkstadhttp://www.slitu-karosseri.noSlitu Karosseriverkstad
Essen Bilhttps://essenbil.no/verksted/bobil/Essen Bil
Adams Camping Servicehttps://adamscaravan.no/Adams Camping Service
Andresen Bil Ramstadløkkahttps://andresenbil.no/ramstadlokkaAndresen Bil Ramstadløkka
NBCC avd. Askim og omegnhttp://www.nocc.no/lokal/askimNBCC avd. Askim og omegn