Kommende aktiviteter

 

Motorveiavgifter

Det er etter hvert flere land i Europa som har innført en eller annen form for veiavgift.

NCCs bobilkomité tar her for seg følgende land;

Frankrike, Italia, Slovenia, Spania, Sveits, Tsjekia og Østerrike, Frankrike, Italia, Slovenia, Spania. Her er det bomstasjoner langs motorveiene, avgiften betales enten med kontanter eller kredittkort.

I Italia beregnes avgiften ut i fra antall aksler det er på kjøretøyet. Det vil derfor være dyrere å kjøre med vogn som har to aksler enn enkeltakslet.

Sveits
Motorveiavgiften betales på tollstasjonen ved grensepassering.

Tsjekkia
Oblater kjøpes på de fleste bensinstasjoner, sjekk for hvor lang tid du er avhengig av dette og kjøp for så kort tid som mulig.

Østerrike
Biler med tillat totalvekt under 3.500 kg kjøper ”Autobahnvignett”. Denne kan med fordel kjøpes på bensinstasjoner før en kommer til grensen, og senest på grensen. Campingvogn utløser ikke ekstra avgift, og begrepet vogntogvekt eksisterer ikke i denne sammenheng. Biler med tillat totalvekt over 3.500 kj må kjøpe ”GO BOX”. Denne MÅ kjøpes før du kommer til grensen og er vesentlig dyrere enn vignetten. Dersom du vet kjøreruten din forteller du dette og får den påfyllingen du trenger for den distansen du skal kjøre. Vognkort må medbringes inn i forbindelse med kjøp. Denne boksen blir belastet elektronisk med ujevne mellomrom langs motorveien.

Skal du på tur i Europa, anbefaler vi å kjøpe Campingboken 2009 fra DCU.
Camping-bogen Europa 2009 er en reisehåndbok med oversikt over ca. 1900 campingplasser i hele Europa og informasjon om lover og regler i europesike land.  Boken er på dansk, utgitt av NCCs søsterorganisasjon, Dansk Camping Union (DCU). Denne selges til våre medlemmer.
Kampanjetilbud hos BilXtra

Har du husket å melde deg på i kundeklubben til BilXtra? Da får du ekstra tilbud i tillegg til medle ...

Les mer >>

PRESSEMELDING Norsk Bobil og Caravan Club har vunnet: Årsavgiften forsvinner

I forslaget til neste års statsbudsjett foreslår Regjeringen å fjerne ...

Les mer >>

Få tilbud fra BilXtra rett på mobilen!

Send NBCC til 2290.

Les mer >>


Norsk Bobil og Caravan Club, Postboks 104, 1921 Sørumsand | Telefon 63 82 99 90 | E-post: post@nocc.no
Levert av WebSite AS