Kommende aktiviteter

 

Motorveiavgifter

Det er etter hvert flere land i Europa som har innført en eller annen form for veiavgift.

NCCs bobilkomité tar her for seg følgende land;

Frankrike, Italia, Slovenia, Spania, Sveits, Tsjekia og Østerrike, Frankrike, Italia, Slovenia, Spania. Her er det bomstasjoner langs motorveiene, avgiften betales enten med kontanter eller kredittkort.

I Italia beregnes avgiften ut i fra antall aksler det er på kjøretøyet. Det vil derfor være dyrere å kjøre med vogn som har to aksler enn enkeltakslet.

Sveits
Motorveiavgiften betales på tollstasjonen ved grensepassering.

Tsjekkia
Oblater kjøpes på de fleste bensinstasjoner, sjekk for hvor lang tid du er avhengig av dette og kjøp for så kort tid som mulig.

Østerrike
Biler med tillat totalvekt under 3.500 kg kjøper ”Autobahnvignett”. Denne kan med fordel kjøpes på bensinstasjoner før en kommer til grensen, og senest på grensen. Campingvogn utløser ikke ekstra avgift, og begrepet vogntogvekt eksisterer ikke i denne sammenheng. Biler med tillat totalvekt over 3.500 kj må kjøpe ”GO BOX”. Denne MÅ kjøpes før du kommer til grensen og er vesentlig dyrere enn vignetten. Dersom du vet kjøreruten din forteller du dette og får den påfyllingen du trenger for den distansen du skal kjøre. Vognkort må medbringes inn i forbindelse med kjøp. Denne boksen blir belastet elektronisk med ujevne mellomrom langs motorveien.

Skal du på tur i Europa, anbefaler vi å kjøpe Campingboken 2009 fra DCU.
Camping-bogen Europa 2009 er en reisehåndbok med oversikt over ca. 1900 campingplasser i hele Europa og informasjon om lover og regler i europesike land.  Boken er på dansk, utgitt av NCCs søsterorganisasjon, Dansk Camping Union (DCU). Denne selges til våre medlemmer.
God Jul og God Ny Nettside!

Ikke bare har vi justert navn og logo i 2014, vi har også satt i gang fornyelse og modernisering av ...

Les mer >>

Tur til Moritzburg i Sachsen

Reisekomiteen inviterer til tur 14. til 24. april 2015.

Les mer >>

Har du fått to fakturaer?

Hvis du abonnerer på Bladet Bil gjennom NBCC, har du mest sannsynlig fått to fakturaer denne omgange ...

Les mer >>


Norsk Bobil og Caravan Club, Postboks 104, 1921 Sørumsand | Telefon 63 82 99 90 | E-post: post@nocc.no
Levert av WebSite AS