Kommende aktiviteter

 

Om Norsk Caravan Club

Norsk Caravan Club er Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med campingvogn eller bobil.Norsk Caravan Club på 30 sekunder:

NCC har nesten 25.000 medlemsfamilier og arbeider hver dag for en bedre campingopplevelse for våre medlemmer. Vi gir våre medlemmer sosiale opplevelser, inspirasjon, praktiske tips og råd, samt økonomiske medlemsgoder. Om du har campingvogn bobil eller combicamp bryr vi oss ikke noe om, hos oss er alle velkomne! Det eneste vi bryr oss om er å gi deg som medlem en bedre campingopplevelse!

Fakta om Norsk Caravan Club:

  • Norsk Caravan Club (NCC) er landets største og eldste interesseorganisasjon for campinginteresserte, med nesten 25.000 medlemsfamilier.
  • Organisasjonen har 66 lokalavdelinger fra Lindesnes til Nordkapp, som er organisert i 11 regioner.
  • Stiftet i 1960 og er en partipolitisk nøytral organisasjon som skal ivareta medlemmenes interesser ovenfor myndigheter, organisasjoner og andre instanser.
  • Norsk Caravan Club jobber også med opplæringsvirksomhet/trafikksikkerhet, opprettelse og forbedring av campingplasser, samt samarbeid med andre organisasjoner i Norge og internasjonalt.
  • Norsk Caravan Club arrangerer også sosiale treff og tilbyr en rekke økonomiske medlemsgoder.
  • Et familiemedlemskap koster 550 kroner per år (fra den måneden du betaler din første årskontingent)

Vårt arbeid er konsentrert til fire områder:

1. Hos oss blir du kjent med andre campingelskere

For over femti år siden satt en gjeng glade campingentusiaster rundt et bord. De ønsket å lage en organisasjon for alle som elsket å campe. Med det var historien om Norsk Caravan Club skapt. I dag er vi Norges største interesseorganisasjon for campere, med nesten 25.000 familier som medlemmer. At det var i hyggelig lag vi ble stiftet er ingen tilfeldighet. Den sosiale opplevelsen og gleden det er å treffe andre campingelskere har alltid vært viktig, både for deg og oss. Derfor jobber vi med å arrangere samlinger i hver krik av Norges land gjennom våre 66 lokalavdelinger. Vi arrangerer nasjonale samlinger - til og med internasjonale samlinger. På denne måten treffer du andre mennesker som deler den samme interessen som deg, og kan gi deg nye erfaringer og impulser. Vi har også en egen reisekomité som arrangerer en rekke spennende turer. Mange har også gleden av å snakke om camping på nettet. Derfor har vi møteplasser på våre nettsider, Facebook og andre steder.

Les mer:
Arrangementer rundt i Norge, flere får du hos din lokalavdeling

2. Hos oss får du opplæring, råd og inspirasjon

Foran hver sesong er vi på mange måter nybegynnere på veien. Det å kjøre en stor campingvogn eller bobil krever øvelse og tekniske ferdigheter. Trafikksikkerhet både for deg og andre trafikanter har alltid vært viktig for oss. Derfor tilbyr vi gratis kjørekurs for våre medlemmer, frivillige tekniske kontroller sammen med landets trafikkstasjoner og  besøker campingplasser for å sjekke at alt er i orden med din campingvogn eller bobil. Som medlem i Norsk Caravan Club mottar du også et eget medlemsmagasin, Caravan, som kommer ut fem ganger i året. Her kan du lese om spennende reisemål, temareportasjer, nyheter om campingvogn og bobil og alt annet som hører campinglivet til. Hos oss jobber noen av Norges mest erfarne campere. Medlemmer står fritt til å kontakte eller besøke oss enten på vårt hovedkontor på Sørumsand i Akershus eller ved en av våre 66 lokalavdelinger.

3. Vi jobber for dine rettigheter som camper

Hva hadde du sagt hvis du ikke fikk lov å kjøre fortere enn 70 kilometer i timen og campingvognen din ikke fikk lov til å være bredere enn 2,30 meter? Eller hvis du ikke fikk lov til å stoppe langs offentlig vei for å campe? Dette kunne fort vært et faktum hvis ikke Norsk Caravan Club hadde kjempet for dine rettigheter overfor offentlige myndigheter. I dag er Norsk Caravan Club fast høringsinstans hos offentlige myndigheter, og vi samarbeider tett med andre organisasjoner, blant annet NAF og Trygg Trafikk. Ved å være medlem hos oss støtter du arbeidet vi gjør for bedre campingforhold i Norge. Og det er fortsatt mye å gjøre: Vi jobber blant annet videre med å få slutt på urettferdige ferge- og bombetalinger for campingvogner og bobiler. Vi ønsker å fjerne årsavgiften for campingvogn og bobil, og hvorfor skal en bobil som kjører 4000 kilometer i året ha like strenge kontrollkrav som en lastebil som kjører 100.000 kilometer? Og husk: Skulle du noen gang være så uheldig å få problemer med din campingvogn eller bobil, tilbyr vi gratis jurdisk bistand fra erfarne advokater.

Les mer:
Norsk Caravan Club i media
Våre meninger

4. Spar penger på det du trenger til campingturen
Bruker du rabattfordelene våre på forsikring, propan, drivstoff, finansiering og ferjer, sparer du rundt 2000 kroner. Med vår NCC-Forsikring kan du i gjennomsnitt spare 1000-3000 kroner.

NCC-Forsikring for bil, campingvogn eller bobil: Uansett hvor rimelig forsikring du har på bil, campingvogn eller bobil, garanterer vi at du får forsikringen ti prosent rimeligere hos oss, så sant noen enkle vilkår er oppfylt*. På villa får du garantert fem prosent rimeligere forsikring. *Se www.nccforsikring.no eller ring 815 52 455 for mer informasjon.

Hver fjerde propanflaske gratis: Medlemmer får hver fjerde propanflaske gratis med vår ekslusive avtale med AGA. Nå kan du også kjøpe gass hos Rema 1000, i mange av Norgesgruppens butikker, og Shell 7-Eleven. Også her gjelder ordningen om hver fjerde propanflaske gratis.


Opptil 45 øre drivstoffrabatt for hver liter du tanker: Norsk Caravan Club har avtaler med både Esso og YX/Uno-X stasjoner i Norge. Som medlem hos oss får du 45 øre i Esso og 40 øre i YX/Uno-X (fra første liter, rabatt trekkes fra pumpepris) på hver liter drivstoff du fyller.

Rimelig lån til ny campingvogn eller bobil: Både renter og gebyrer er betydelig lavere enn vanlige betingelser hos Sparebank 1 Finans Østlandet. Dermed kan NCC tilby deg et av markedets rimeligste finansieringstilbud for bobil og campingvogn.

Rabatterte priser på ferjer: Mange campere som reiser utenlands, benytter forskjellige ferjer for å komme fra A til B. Som medlem hos oss oppnår du rabatter hos Stena Line, Fjord Line, Scandlines og TT-Line.

Les mer om medlemsfordelene.

Fakta om camping

Man regner med at det er ca. 250.000 personer som eier campingvogn eller bobil i Norge i dag (120.000 er registrert). 25.000 er medlemmer i NCC.

Det er ca. 800 større campingplasser i Norge i dag hvorav 90 er medlem i NCCs Topp Camping. Rundt 250 er med i NAFs campingplasser. De fleste som velger å bo i campingvogn er i alderen 25-44 år. Også aldersgruppen over 49 +, er sterkt representert.

Gruppen kjennetegnes av en middels samlet inntekt rundt 500 000. De fleste er par (få enslige) med barn, og de som fortsetter å campe etter at barna har flyttet ut. Det er altså et sterkt familiefokus blant målgruppen. De aller fleste bor i spredte boligstrøk.

Det er nesten 10 millioner gjestedøgn på norske campingplasser per år. Av disse er ca. 6 millioner norske overnattinger hvorav 3,5 millioner har sesongkort. Nesten 2 millioner sover i campingvogn/telt og ca. 1 million sover i bobil. Omtrent 2,5 millioner bor i campinghytte.

For noen år siden ble det gjennomført en spørreundersøkelse blant medlemmene i Norsk Caravan Club utført av MMI. De fleste medlemmene er i aldersgruppen 36-59 år (61 prosent). 46 prosent har hjemmeboende barn, der aldersgruppen 5-10 år (60 prosent) og 16-19 år utpeker seg (45 prosent).
 
69 prosent har vognen på fast sted og 31 prosent har den hjemme og tas med de gangene den skal brukes. 70 prosent bruker vognen til rekreasjon. 46 prosent svarer at friheten til å overnatte hvor man vil er den viktigste årsaken til å ha campingvogn/bobil.


 
 
Bli medlem i Norsk Bobil og Caravan Club i dag! Vi er Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med campingvogn eller bobil. Et medlemskap koster kun 550 kroner i året for hele familien.
 
 


Norsk Bobil og Caravan Club, Postboks 104, 1921 Sørumsand | Telefon 63 82 99 90 | E-post: post@nocc.no
Levert av WebSite AS