Aktiviteter

   

   

  Aktivitetskalender 2022. Avd 128http://www.nocc.no/lokal/haugesund/Sider/Aktivitetskalender-2021.aspxAktivitetskalender 2022. Avd 12820.01.2022 23:00:00
  Treff Yndestad Gard 7. - 9. oktober 2022http://www.nocc.no/lokal/bergen/Sider/Treff-Yndestad-Gard-7.---9.-oktober-2022.aspxTreff Yndestad Gard 7. - 9. oktober 202207.10.2022 12:00:00
  Høsttreffet 22http://www.nocc.no/lokal/rogaland/Sider/hosttreff22.aspxHøsttreffet 22
  Sommer på Sogndalstrandhttp://www.nocc.no/lokal/rogaland/Sider/sommer-på-Sogndalstrand.aspxSommer på Sogndalstrand

  Hvor kan man campe?

  En god forståelse av allemannsretten i kombinasjon med sunn fornuft og respekt for andre mennesker bidrar til å gjøre fricamping problemfritt. Det må være en vei der du skal campe dersom du skal campe andre steder enn på campingplasser eller andre godkjente oppstillingsplasser. Fordelen med overnatting på campingplasser er at det er tilrettelagt slik at man kan ha tilkoblingsmuligheter til strøm og tilgang til vann og andre fasiliteter.

  Man kan fint parkere i utmark langs offentlig vei, men du har ikke lov til å kjøre ut i naturen der det ikke er oppmerket sti. Når det gjelder hvor lenge du kan bli, så gjelder de samme reglene enten du kjører bobil, har med campingvogn eller har med telt; med mindre du har grunneiers samtykke kan du maksimalt overnatte 2 døgn.

  Det er alltid en god tanke å ha respekt for det den plassen du parker på er beregnet for. Er man flere ifølge, ikke parker slik at det blokkeres for annen ferdsel eller bruk av området. Selv om plassen er tom når du ankommer, så kan det raskt bli tatt i bruk til sitt egentlige formål. Husk for eksempel at kirker har besøk på flere dager enn søndager.

  Det er tillatt å overnatte på rasteplasser i Norge, men husk at du kan stå der i maks ett døgn. Det er alltid viktig å ta hensyn til skilting på stedet – dette gjelder mange steder i Norge. Husk det kan være lokale forskjeller på hva som er lov.

  Sommeren er den travleste tiden på campingplassene, så det kan være en fordel å planlegge deler av turen og forhåndsbestille plass på ønsket campingplass. Dette gjelder spesielt campingplasser nær kjente og kjære familie-aktiviteter, som f.eks. familieparker, turområder og lignende. Husk også at det er campingplasser som i hovedsak har faste campere, her vil det være begrenset antall ledige plasser. Denne sommeren vil det være mange nye campere i Norge og da kan etterspørselen etter ledige plasser bli ekstra stor.

  Publisert:
  Sist endret:


   

  Annonser