Aktiviteter

   

   

  Aktivitetskalender 2022. Avd 128http://www.nocc.no/lokal/haugesund/Sider/Aktivitetskalender-2021.aspxAktivitetskalender 2022. Avd 12820.01.2022 23:00:00
  Treff Yndestad Gard 7. - 9. oktober 2022http://www.nocc.no/lokal/bergen/Sider/Treff-Yndestad-Gard-7.---9.-oktober-2022.aspxTreff Yndestad Gard 7. - 9. oktober 202207.10.2022 12:00:00
  Høsttreffet 22http://www.nocc.no/lokal/rogaland/Sider/hosttreff22.aspxHøsttreffet 22
  Sommer på Sogndalstrandhttp://www.nocc.no/lokal/rogaland/Sider/sommer-på-Sogndalstrand.aspxSommer på Sogndalstrand

  Førstegangskjøp

  << Tilbake til Tips og Råd

  Når man for første gang skal ut og kjøpe bobil eller campingvogn, så må man tenke godt igjennom det behovet man har.

  Hvor mange skal man være på tur? Skal vi ha en bobil eller campingvogn? Skal vi ha en stor campingvogn for å campe fast på en campingplass, eller ønsker vi oss heller en litt mindre godt egnet for å kjøre rundt og oppleve Norge? Skal vi kjøpe nytt eller brukt?

  Et godt råd er alltid å tenke godt igjennom det behovet og ønsket man har og er man usikker – kontakt gjerne en forhandler og se hvilke muligheter som finnes.

  Ønsker man å kjøpe brukt bobil eller campingvogn, unngå typiske feller som fukt- og råteskader. Sørg for å få sjekket fuktighetsnivået hos en caravanforhandler – det er en billig forsikring! Sjekk at fukttesting har fulgt fabrikantens garantikrav, det vil si en gang i året. Handler man privat – be om å få se serviceheftet for bobilen eller campingvognen – her vil det framgå om det er fulgt opp med fukt- og råtetester i henhold til kravene for å beholde garantien.

  På sjekklisten bør det også inngå en sjekk av varmeanlegget – noen varmeanlegg fungerer bare på gass, mens andre skal fungere både på strøm og gass. Sjekk at kjøleskapet fungerer – dette skal også kunne fungere både på strøm og gass. Blir det ordentlig kaldt? Matlaging foregår også på gass, så sjekk at alt fungerer og at det ikke er gasslekkasje. Sjekk at datoen på gasslangene ikke er gått ut, da må de i så fall skiftes. Vanntilførsel er viktig så sjekk kraner og at det ikke er vannlekkasje noe sted, og be gjerne om en test av toalettet og ikke minst hvordan dette tømmes.

  Husk å sjekke at førerkortet til den som skal kjøre har riktig klasse i forhold til vektklasse for bobilen og ikke minst at du har lov til å kjøre med campingvogn. Kjøretøyforskriftene § 4-2,4 gir følgende hovedregel når det gjelder bilen som skal trekke campingvognen; Motorvogn må ikke brukes til å trekke tilhenger eller tilhengerredskap med aktuell totalvekt som er større enn den vektgrense for tilhenger som er fastsatt for motorvognen. Fastsatt vogntogvekt for motorvogn må ikke overskrides. I tillegg er det viktig å husk krav om bruk av speil som finnes i samme forskrift.

  Publisert: 29.05.2020 10:24
  Sist endret: 29.05.2020 10:24


   

  Annonser