Om Norsk Bobil og Caravan Club

​​​​​​​Norsk Bobil og Caravan Club er Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med campingvogn eller bobil.

Norsk Bobil og Caravan Club på 30 sekunder:

NBCC arbeider hver dag for en bedre campingopplevelse for våre medlemmer. Vi gir våre medlemmer sosiale opplevelser, inspirasjon, praktiske tips og råd, samt økonomiske medlemsgoder. Om du har campingvogn, bobil eller combicamp bryr vi oss ikke noe om, hos oss er alle velkomne!  Det eneste vi bryr oss om er å gi deg som medlem en bedre campingopplevelse!

Fakta om Norsk Bobil og Caravan Club

Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) er landets største og eldste interesseorganisasjon for campinginteresserte.

Organisasjonen har lokalavdelinger fra Lindesnes til Nordkapp, som er organisert i 11 regioner.

Stiftet i 1960 og er en partipolitisk nøytral organisasjon som skal ivareta medlemmenes interesser ovenfor myndigheter, organisasjoner og andre instanser.

Norsk Bobil og Caravan Club jobber også med opplæringsvirksomhet/trafikksikkerhet, opprettelse og forbedring av campingplasser, samt samarbeid med andre organisasjoner i Norge og internasjonalt.

Norsk Bobil og Caravan Club arrangerer også sosiale treff og tilbyr en rekke økonomiske medlemsgoder.

Et familiemedlemskap koster 600 kroner per år (fra den måneden du betaler din første årskontingent)

Vårt arbeid er konsentrert til fire områder:​

1. Hos oss blir du kjent med andre campingelskere

Retro camping.jpgFor over femti år siden satt en gjeng glade campingentusiaster rundt et bord. De ønsket å lage en organisasjon for alle som elsket å campe. Med det var historien om Norsk Bobil og Caravan Club skapt. I dag er vi Norges største interesseorganisasjon for campere. At det var i hyggelig lag vi ble stiftet er ingen tilfeldighet. Den sosiale opplevelsen og gleden det er å treffe andre campingelskere har alltid vært viktig, både for deg og oss. Derfor jobber vi med å arrangere samlinger i hver krik av Norges land gjennom våre lokalavdelinger. Vi arrangerer nasjonale samlinger - til og med internasjonale samlinger. På denne måten treffer du andre mennesker som deler den samme interessen som deg, og kan gi deg nye erfaringer og impulser. Vi har også en egen reisekomité som arrangerer en rekke spennende turer. Mange har også gleden av å snakke om camping på nettet. Derfor har vi møteplasser på våre nettsider, Facebook og andre steder.

Les mer:
Arrangementer rundt i Norge, flere får du hos din lokalavdeling.

2. Hos oss får du opplæring, råd og inspirasjon

kjørekurs.jpgForan hver sesong er vi på mange måter nybegynnere på veien. Det å kjøre en stor campingvogn eller bobil krever øvelse og tekniske ferdigheter. Trafikksikkerhet både for deg og andre trafikanter har alltid vært viktig for oss. Derfor tilbyr vi gratis kjørekurs for våre medlemmer, frivillige tekniske kontroller sammen med landets trafikkstasjoner og besøker campingplasser for å sjekke at alt er i orden med din campingvogn eller bobil. Som medlem i Norsk Bobil og Caravan Club mottar du også et eget medlemsmagasin, Bobil og Caravan Magasinet, som kommer ut seks ganger i året. Her kan du lese om spennende reisemål, temareportasjer, nyheter om campingvogn og bobil og alt annet som hører campinglivet til. Hos oss jobber noen av Norges mest erfarne campere. Medlemmer står fritt til å kontakte eller besøke oss enten på vårt hovedkontor på Sørumsand i Akershus eller ved en av våre lokalavdelinger.

3. Vi jobber for dine rettigheter som camper

bobil i solnedgang.jpgHva hadde du sagt hvis du ikke fikk lov til å kjøre fortere enn 70 kilometer i timen og campingvognen din ikke fikk lov til å være bredere enn 2,30 meter? Eller hvis du ikke fikk lov til å stoppe langs offentlig vei for å campe? Dette kunne fort vært et faktum hvis ikke Norsk Bobil og Caravan Club hadde kjempet for dine rettigheter overfor offentlige myndigheter. I dag er Norsk Bobil og Caravan Club fast høringsinstans hos offentlige myndigheter, og vi samarbeider tett med andre organisasjoner. Ved å være medlem hos oss støtter du arbeidet vi gjør for bedre campingforhold i Norge. Og det er fortsatt mye å gjøre: Vi jobber blant annet videre med å få slutt på urettferdige ferge- og bombetalinger for campingvogner og bobiler. Vi ønsker å fjerne årsavgiften for campingvogn og bobil, og hvorfor skal en bobil som kjører 5000 kilometer i året ha like strenge kontrollkrav som en lastebil som kjører 1000.000 kilometer i året? Og husk: Skulle du noen gang være så uheldig å få problemer med din campingvogn eller bobil, tilbyr vi gratis juridisk bistand fra erfarne advokater.

Les mer:
Norsk Bobil og Caravan Club i media
Våre meninger

4. Spar penger på det du trenger til campingturen

par i bil.jpgBruker du rabattfordelene våre på forsikring, propan, drivstoff, finansiering og ferger, sparer du rundt 2000 kroner.

Codan Forsikring for bil, campingvogn eller bobil: Codan Forsikring tilbyr svært gode produkt- og prisfordeler knyttet til kjerneproduktene campingvognforsikring, bobilforsikring og reiseforsikring. De tilbyr for øvrig alle typer private skadeforsikringer du som medlem måtte ha behov for og jobber hele tiden for å gi et godt totaltilbud til medlemmene i Norsk Bobil og Caravan Club. Det er ingen egenandel ved totalskade som følge av brann eller tyveri.

*Ring 408 06 300 for mer informasjon.

​Fra 45 øre drivstoffrabatt for hver liter du tanker: Norsk Bobil og Caravan Club har avtaler med både Esso og betjente YX 7-Eleven stasjoner i Norge der du får fra 45 øre/l i rabatt på drivstoff ved bruk av fortrinnsvis Esso MasterCard og YX Visa.

Rimelig lån til ny campingvogn eller bobil: Både renter og gebyrer er betydelig lavere enn vanlige betingelser hos Sparebank 1 Finans Østlandet. Dermed kan NBCC tilby deg et av markedets rimeligste finansieringstilbud for campingvogn og bobil.

Rabatterte priser på ferger: Mange campere som reiser utenlands, benytter forskjellige ferger for å komme fra A til B. Som medlem hos oss oppnår du rabatter på ForSea og DFDS.

Les mer om medlemsfordelene

Fakta om camping

Man regner med at det er ca. 250.000 personer som eier campingvogn eller bobil i Norge i dag (120.000 er registrert).

Det er ca. 800 større campingplasser i Norge i dag. De fleste som velger å bo i campingvogn er i alderen 25-44 år. Også aldersgruppen over 49 +, er sterkt representert.

Gruppen kjennetegnes av en middels samlet inntekt rundt 500 000. De fleste er par (få enslige) med barn, og de som fortsetter å campe etter at barna har flyttet ut. Det er altså et sterkt familiefokus blant målgruppen. De aller fleste bor i spredte boligstrøk.

Det er nesten 10 millioner gjestedøgn på norske campingplasser per år. Av disse er ca. 6 millioner norske overnattinger hvorav ca. 3,5 millioner har sesongkort. Nesten 2 millioner sover i campingvogn/telt og ca. 1 million sover i bobil. Omtrent 2,5 millioner bor i campinghytte.

For noen år siden ble det gjennomført en spørreundersøkelse blant medlemmene i Norsk Bobil og Caravan Club utført av MMI. De fleste medlemmene er i aldersgruppen 36-59 år (61 prosent). 46 prosent har hjemmeboende barn, der aldersgruppen 5-10 år (60 prosent) og 16-19 år utpeker seg (45 prosent).

69 prosent har vognen på fast sted og 31 prosent har den hjemme og tas med de gangene den skal brukes. 70 prosent bruker vognen til rekreasjon. 46 prosent svarer at friheten til å overnatte hvor man vil, er den viktigste årsaken til å ha campingvogn/bobil.


 

Annonser