Aktiviteter

   

   

  Aktivitetskalender 2022. Avd 128http://www.nocc.no/lokal/haugesund/Sider/Aktivitetskalender-2021.aspxAktivitetskalender 2022. Avd 12820.01.2022 23:00:00
  Treff Yndestad Gard 7. - 9. oktober 2022http://www.nocc.no/lokal/bergen/Sider/Treff-Yndestad-Gard-7.---9.-oktober-2022.aspxTreff Yndestad Gard 7. - 9. oktober 202207.10.2022 12:00:00
  Høsttreffet 22http://www.nocc.no/lokal/rogaland/Sider/hosttreff22.aspxHøsttreffet 22
  Sommer på Sogndalstrandhttp://www.nocc.no/lokal/rogaland/Sider/sommer-på-Sogndalstrand.aspxSommer på Sogndalstrand

  Påskekyllinger

  ​​​​​​Tekst og foto: Kristin Langebraaten

  << Tilbake til oversikt over hobbyideer

  Fra Bobil og Caravan Magasinet nr. 2 2020, side 150:​


  Enkle og trivelige påskekyllinger som kan lages av store og små. Bruk opp garnrester og surr i vei! Alle kyllingene her er gule, men fargene kan du velge selv. Kanskje kan det bli fint med kyllinger i flere nyanser på påskebordet.

  Du trenger papp, lim og tusjer i tillegg til garn. Har du ikke passer til å lage pappringene, kan du bruke noe annet du har. For eksempel kan du tegne rundt et glass, bruke en flaskekapsel til å tegne hullet i midten.


  På bildet ser du to pappringer, litt garn og en nesten ferdig surret dusk. Du trenger to pappringer som ligger oppå hverandre for å lage en dusk, og så surrer du bare garn rundt slik du ser på bildet. Klipp av et par meter garn, gjerne flere tråder sammen så det går litt raskere. Gjenta dette så lenge du har et hull i midten som du kan få garnet gjennom.

  Papplatene som du lager duskene med kan du selv velge størrelsen på. Til de små kyllingene har vi brukt pappringer til kroppene som er ca. 7-8 cm i diameter med hull i midten på ca. 2.5 cm, og til hodene ca. 5 cm i diameter med 2.5 cm hull i midten. Til den store kyllingen har vi brukt pappringene som vi brukte til de små kroppene som hode, og laget nye ringer til kroppen med diameter ca. 9 cm og med 3 cm hull i midten. Du kan også justere størrelsen på delene til slutt ved å stusse litt på duskene med en liten saks.


  Her ser du hvordan dusken blir klippet opp. Du må skyve garnet litt til siden slik at du får stukket saksen inn mellom de to pappskivene. Klipp opp garnet rundt hele veien. Deretter må du knyte dusken sammen. Vi har brukt vanlig hyssing til dette fordi garnet vi har brukt er ganske løst og ryker lett. Legg hyssingen mellom de to papplatene og  lag en så stram knute som mulig. La endene på trådene henge ut, disse kan du bruke senere til å knyte duskene sammen.


  To ferdige dusker som skal bli en liten kylling. Den store dusken er dampet for å få den litt finere overflate. Vi har fylt litt vann i en kjele og lagt en rist oppå. Duskene har vi lagt oppå i dampen fra det kokende vannet. Du kan ta dem av og klem og kna litt på dem et par ganger. Dette er ikke nødvendig, men dusken blir litt tettere.


  Duskene er knytt sammen til tre små kyllinger. Bruk hyssingen fra en stor og en liten dusk og knyt duskene så tett sammen som mulig. Det er viktig å knyte litt stramt, - ellers vil hodet henge i en tråd og dingle hit og dit.


  Kyllingene har fått føtter, nebb og øyne. Øynene er små runde biter av papp som er farget sorte og limt fast på hver side av hodet. Nebbet er en liten bit papp vi har brettet dobbelt og klippet i en spiss, farget med tusj og så limt fast. Føttene er laget ved at vi har klippet en papplate med føttene stikkende ut. Kroppen på kyllingen er limt fast på papplaten slik at bare føttene stikker ut. Papplaten gjør at kyllingen står godt på bordet og ikke vipper over ende. Du må bruke ganske mye lim og presse dusken ned på papplaten slik at den sitter godt.

  Stor kylling med blomster fra forrige nummer.

  Den store kyllingen er laget på samme måte som de små, men har i tillegg fått små vinger og en liten stjert. Stjerten og vingene er klippet ut av papp fra en gul eggekartong. Nebbet er laget av toppen av en kjegle fra midten av den gule eggekartongen. Toppen av kjeglen er klippet av, klemt litt flat og klippet spiss. Så er den åpnet opp igjen, limt fast som nebb og farget oransje med en vanlig tusj inni til slutt.

  Tre små kyllinger klare for påskebordet. De ferdige kyllingene er ca 9 cm høye.


  ​Publisert: 03.04.2020 09:00
  Sist endret: 03.04.2020 09:00


   

  Annonser